Rusia intervine în alegerile din Italia. Poze cu liderii politici alături de Putin, postate de ambasada rusă la Roma

Data publicării:
Montaj de poze cu Putin lideri iralieni.
Rusia intervine în alegerile din Italia. Poze cu liderii politici alături de Putin, postate de ambasada rusă la Roma. Foto: Captură Twitter / Russian Embassy in Italy

Ambasada Rusiei la Roma a publicat joi, pe Twitter, fotografii cu principalii lideri italieni cu preşedintele Vladimir Putin, o postare cel puţin perfidă cu trei zile înainte de alegerile legislative, scrie AFP.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

„Extrase din istoria recentă între Rusia şi Italia. Atâtea amintiri”, scrie cu ironie ambasada ca legendă la patru fotografii alese cu grijă şi în care apar actori de prim-plan din campania electorală, care s-au distanţat de Moscova după invazia rusă în Ucraina.

În prima dintre ele apare Putin alături de fostul premier Giuseppe Conte (Mişcarea 5 Stele, antisistem), însoţit de cei doi vicepremieri ai săi de atunci, liderul eurosceptic al Lega Matteo Salvini şi actualul ministru de externe Luigi Di Maio (fost membru al Mişcării 5 Stele).

Matteo Salvini, susţinător vechi al lui Putin care a mers până la se îmbrăca cu tricouri cu efigia lui, s-a pronunţat împotriva sancţiunilor instituite împotriva Moscovei, considerate ineficiente şi contraproductive.

În a doua fotografie putea fi văzut preşedintele rus împreună cu Enrico Letta, prim-ministru în 2013 şi care conduce în prezent Partidul Democrat (PD), principala formaţiune de stânga.

În a treia fotografie, Putin poate fi văzut alături de prietenul său Silvio Berlusconi, fost şef al guvernului şi şef al partidului conservator Forza Italia. Berlusconi, 85 de ani şi candidat la Senat, s-a deplasat în Crimeea anexată dar apoi s-a distanţat de Putin după invadarea Ucrainei.

În ultima fotografie apare un Putin surâzător care îi strânge mâna lui Matteo Renzi, care a fost şef al guvernului între 2014 şi 2016 şi care conduce acum o mică formaţiune de centru, spune AFP, citată de Agerpres.

Postarea a suscitat o sumedenie de comentarii, între care o postare acidă a fostului ministru al justiţiei de stânga, Piero Fassino. „Dacă nu v-aţi fi pus în cap să invadaţi o ţară liberă şi independentă, care nu v-a ameninţat niciodată, aţi fi putut să vă continuaţi colecţia de fotografii cu şefii noştri de guvern”, a postat el.

Editor : Liviu Cojan

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri