Scandal de proporții în Spania din cauza unei picturi cu Isus "efeminat" și "sexualizat"

Data actualizării: Data publicării:
isus-afis-profimedia
Scandal de proporții în Spania din cauza unei picturi cu Isus "efeminat" și "sexualizat". FOTO: Profimedia Images

O reprezentare a lui Hristos a stârnit un scandal în Spania. Cercurile ultraconservatoare sunt furioase și cer înlăturarea acesteia, susținând că modul în care a fost pictat este o ofensă. 

„Efeminat și sexualizat, gay, provocator, o rușine și o aberație”. Astfel de cuvinte au avut unii internauți, organizații creștine și politicieni de extremă dreapta despre afișul oficial al festivităților din Săptămâna Mare de la Sevilla. Posterul a fost pictat de un apreciat artist local.

Socialiștii, la putere în Spania, au apărat afișul și au denunțat caracterul „homofob și odios" al atacurilor.

Artistul însuși s-a declarat surprins și amintește că Isus e de multe ori reprezentat aproape gol în arta clasică. Salustiano García sppune că l-a pictat "tânăr și frumos" ca metaforă a purității și bunătății. Într-un interviu acordat cotidianului sonservator ABC, el a subliniat că a pictat această operă ”prietenoasă” şi ”elegantă” într-un demers de ”profund respect” faţă de credincioşi.

”Persoanele care mi-au vorbit de rău lucrarea (...) au nevoie de un pic de cultură artistică”, a afirmat el. 

Salustiano García, ale cărei lucrări sunt expuse în galerii din întreaga lume, a precizat că şi-a luat fiul ca model în acest afiş. ”Am râs amândoi când am descoperit această polemică şi suntem foarte surprinşi de politizarea tabloului”, a adăugat el, citat de News.ro.

Editor : G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri