Slovenia şi Ungaria anunţă relaxarea restricţiilor impuse de coronavirus. Ce măsuri vor fi luate

Data publicării:
centrul oraşului Ljubljana, capitala Sloveniei
Ljubljana, capitala Sloveniei. Foto: Getty Images

Slovenia şi Ungaria au anunţat o relaxare, începând de luni, a restricţiilor impuse pentru încetinirea propagării pandemiei de COVID-19, informează Agerpres.

Guvernul ungar autorizează redeschiderea teraselor restaurantelor, a băilor termale şi a muzeelor în aer liber în provincie, dând undă verde totodată antrenamentele sportivilor profesionişti.

Aceste libertăţi regăsite nu se referă însă la Budapesta, capitala ţării unde se concentrează 70% din cele 2.700 de infecţii înregistrate în ţară, şi nici la persoanele vârstnice şi minorii şcolarizaţi care vor trebui să rămână acasă.

Oraşul Budapesta este condus de un primar liberal de anul trecut, în urma înfrângerii în alegeri a partidului Fidesz al partidului premierului Viktor Orban.

Ungaria, cu o populaţie de 9,8 milioane de locuitori, înregistrase până joi 312 decese din cauza noului coronavirus.

Reuniunile de peste 500 de persoane rămân interzise până la cel puţin 15 august.

La rândul său, Slovenia intenţionează să ofere sportivilor profesionişti dreptul de a-şi relua activitatea şi să ridice restricţiile la deplasările interne pentru cei 2 milioane de locuitori ai săi.

De asemenea, proprietarii de restaurantele şi administratorii barurilor vor avea dreptul să servească de luni clientela în exterior dacă respectă norme stricte sanitare.

Cea mai mare parte a bibliotecilor şi muzeelor vor putea să-şi primească din nou publicul, ca şi magazinele cu o suprafaţă mai mică de 400 de metri pătraţi şi saloanele de coafură.

Slovenia a înregistrat joi peste 1.400 de cazuri de contaminare cu noul coronavirus şi 91 de decese.

Editor web: M.L.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri