Ucraina, fără odihnă. Pe Maidan, oamenii au incendiat din nou cauciucuri: noul primar Vitali Klitschko a dispus distrugerea baricadelor

Data publicării:
kievv

Proteste au avut din nou loc în Ucraina, atât în estul ţării, cât şi la Kiev. Mii de manifestanţi proruşi au ieşit în stradă la Doneţk şi au cerut oprirea operaţiunilor militare. În capitala ţării, la Kiev, protestatarii proeuropeni s-au opus distrugerii baricadelor.

Veteranii protestatarilor din Piaţa Independenţei au dat din nou foc la cauciucuri după ce noul primar al Kievului, Vitali Klitschko, a dispus distrugerea baricadelor de pe vestitul Maidan. Oamenii au declarat că nu vor părăsi piaţa şi că vor apăra în continuare revoluţia începută anul trecut.

Proteste au fost şi în estul ţării, unde mii de oameni au cerut din nou alipirea de Rusia. Organizat de autorităţile separatiste ale regiunii, protestul a avut ca ţintă prezenţa armatei care a înconjurat oraşul Doneţk.

Aici se află locuitorii obişnuiţi ai Doneţkului. Suntem omorâţi din toate părţile. Armata ne-a înconjurat şi trebuie să fie oprită imediat, nu ştiu cum sau prin ce metode, dar armata ar trebui să fie retrasă de aici”, susţine unul dintre protestatari.

Cred că autorităţile de la Kiev nu vor opri acest conflict. Au început un război împotriva propriului popor, aşa că nu se vor opri”, spune alt manifestant.

Dacă în centrul oraşului protestatarii proruşi cereau plecarea armatei, la marginea Doneţkului operaţiunea antiteroristă este în plină desfăşurare. Autorităţile de la Kiev spun că trupele au respins un nou asalt asupra aeroportului din oraş pentru care, la începutul săptămânii, s-au dat lupte grele, soldate cu 40 până la 100 de morţi.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri