Un britanic a câştigat 34 de milioane de lire sterline

Data publicării:
Government Decision Expected On Euro
Foto: Gulliver/Getty Images

Un cetăţean britanic a câştigat un premiu în valoare de 34 de milioane de lire sterline (39,6 milioane de euro) la o extragere a loteriei Euromillions care a avut loc vineri, informează BBC citat de News.ro.

Government Decision Expected On Euro
Foto: Gulliver/Getty Images

Posesorul biletului câştigător s-a prezentat deja în faţa autorităţilor britanice pentru a revendica premiul. Camelot, compania care operează Loteria Naţională din Marea Britanie, spune că, după ce biletul câştigător va fi validat, premiul va putea fi plătit în cursul zilei de luni.

În 2016, opt bilete câştigătoare la loteriile Euromillions au provenit din Marea Britanie. Biletul desemnat câştigător vineri este cel de-al patrulea tichet britanic din această lună care câştigă la Euromillions.

Un premiu de 19,7 milioane de lire sterline (22,9 milioane de euro) a fost împărţit între trei câştigători din Marea Britanie pe 2 septembrie. 

Numerele câştigătoare vineri au fost 5, 8, 14, 22, 32, iar numerele speciale (”Lucky Stars”) au fost 2 şi 11.

Atunci când premiile sunt plătite, câştigătorii pot să aleagă ca autorităţile să facă publice identităţile lor sau să rămână anonimi.

În august, o familie din Monmouthshire a câştigat un premiu de peste 61 milioane de lire sterline (71 milioane de euro) la loteria Euromillions.
Posesorii de bilete din Marea Britanie au câştigat un alte două premii, în valoare de 24,6 milioane de lire (28,6 milioane de euro) şi 24 milioane de lire sterline (27,9 milioane de euro), la o extragere din luna februarie, şi un alt premiu, valorând 51,8 milioane de lire sterline (60,3 milioane de euro), în luna aprilie.

Cel mai mare premiu din istoria loteriei din Marea Britanie a valorat 161 de milioane de lire sterline (187,5 milioane de euro) şi a fost câştigat în 2011 de soţii Chris şi Colin Weir, un cuplu din North Ayrshire.

Biletele de la loteria Euromillions sunt comercializate în nouă ţări - Marea Britanie, Austria, Belgia, Franţa, Republica Irlanda, Luxemburg, Portugalia, Spania şi Elveţia - iar posesorii de bilete din fiecare ţară îşi încearcă şansa de a câştiga la fiecare extragere cel puţin o parte dintr-un premiu unic. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri