Un francez suspect de radicalizare, arestat în Bulgaria

Data publicării:
masina politie bulgaria politist getty

Un tânăr francez suspectat de radicalizare şi plasat sub control judiciar săptămâna trecută a încercat să fugă în Turcia, dar a fost arestat în Bulgaria, relatează Le Parisien, notează News.ro.

masina politie bulgaria politist getty
Foto: Guliver/GettyImages

Autorităţile franceze au lansat o anchetă şi l-au plasat sub control judiciar pe bărbatul de 19 ani, după ce acesta a avut un comportament suspect la Facultatea de Drept din Rouen. El se afla în vizorul serviciilor de securitate, fiind suspectat de radicalizare.

În noaptea de marţi spre miercuri, el a încălcat ordinul judecătorilor şi a fugit din ţară. A fost controlat prima data miercuri dimineaţă, la intrarea în Serbia. Grănicerii i-au controlat maşina, dar nu au găsit niciun obiect suspect.

La graniţa cu Bulgaria, însă, tânărul s-a declarat francezo-canadian şi a spus că vrea să meargă în Turcia pentru a cere cetăţenie. Suspicioşi, bulgarii au alertat autorităţile franceze, care au emis un mandat european de arestare.

„Spunea că voia să meargă în Turcia. Dar totul sugerează că voia să se alăture ISIS”, în Siria, a spus o sursă judiciară.

Bulgaria aşteaptă documentaţia necesară pentru a-l extrăda pe tânăr în Hexagon.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri