Un pensionar suspectat că a pornit două dintre incendiile majore de pe insula Thassos a fost arestat de autorități

Data actualizării: Data publicării:
Incendiu de pădure pe insula Thassos.
Un pensionar suspectat că a pornit două dintre incendiile majore de pe insula Thassos a fost arestat de autorități. Foto: Profimedia

Un bărbat suspectat că a pornit două incendii de vegetație pe insula Thassos a fost arestat marți, scrie keeptalkinggreece.com. Autoritățile spun că există dovezi solide care îl indică pe acesta ca fiind responsabil nu doar pentru unul, ci pentru două incendii forestiere în aceeași zonă, într-o săptămână.

Pensionarul în vârstă de 65 de ani ar fi fost considerat suspect încă din primul moment, când incendiul a izbucnit în Skala Potamias, pe 10 august, dar și pentru incendiul din aceeași zonă din 2 august.

Marți dimineața, ofițerii de poliție au verificat vehiculul bărbatului și au găsit petarde și materiale inflamabile, a informat postul de stat ERT.

Pompierii și voluntarii s-au luptat zile întregi să stingă incendiul forestier de pe insula Thassos, care ar fi ars aproximativ 4.000 de acri de pădure de pini.

Incendiul a fost lichidat încă de luni dimineață (15 august), dar cu toate acestea, pompierii sunt încă în alertă, pentru orice posibilă reaprindere, chiar și după furtuna care a lovit insula.

Potrivit ultimelor informații, bărbatul arestat este rezident în Potamia.

Până acum, pensionarul nu a mărturisit dacă este vinovat de izbucnirea incendiilor de vegetație.

Editor : Liviu Cojan

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri