VIDEO. Viața în carantină. Cum trăiesc oamenii dintr-un orășel de lângă Milano, din cauza coronavirusului

Data actualizării: Data publicării:
batran

Marzio Toniolo, un profesor de 35 de ani din Italia, a făcut un reportaj despre viața într-una dintre localitățile aflate în carantină din cauza coronavirusului. Bărbatul a ieșit din casă, în ciuda indicațiilor autorităților, și a filmat cum toată activitatea în orășelul aflat la 70 de kilometri de Milano s-a oprit în loc. Străzile sunt pustii și totul este închis, de la magazine la biserici.

Marzio Toniolo: Numele meu este Marzio Toniolo, sunt profesor la o școală și locuiesc în San Fiorano, unul dintre orașele considerate a fi parte a „zonei roșii“ din cauza coronavirusului. Până acum, am primit ceva indicații, de fapt niște ordine. Nu mai avem voie să părăsim orașul deoarece sunt, din fericire, filtre ale poliției.

Acestea sunt străzile din San Fiorano. Acum încerc să ajung cu bicicleta la graniță. Suntem în San Fiorano, iar aceștia sunt prieteni - ne cunoaștem - de la protecția civilă, care pun niște afișe cu cele mai recente indicații.

Aceasta este situația în orașul meu în prezent.

Putem să ieșim la plimbare, putem să ieșim cu câinii, putem să ieșim la alergat, putem să mergem cu bicicleta, dar autoritățile au sugerat să evităm contactul cu alți oameni. Știm că s-ar putea să fim deja infectați și că s-ar putea să fi luat deja coronavirusul. Așteptăm să treacă timpul și trăim de pe o zi pe alta. Dacă apar simptomele, știm ce avem de făcut.

Să sperăm că totul va fi bine. Am prieteni care au luat virusul zilele acestea, dar care s-au vindecat deja. Mi-au spus că este doar o febră mare care trece după câteva zile. Mi-au zis să nu îmi fac griji.

Sunt îngrijorat mai ales pentru bătrâni. Eu locuiesc în casă cu doi bătrâni, pe lângă soție și fiică, deoarece am cumpărat recent o casă, dar nu ne-am mutat încă. Bunicii mei au 90 de ani și cunoaștem că riscurile, mai ales pentru ei, sunt mari. Coronavirusul nu pare să afecteze copiii, dincolo de o febră ușoară.

Editor web: A.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri