Un activist transsexual a fost arestat de FSB și este acuzat de înaltă trădare

Data publicării:
imagine cu cladirea serviciilor rusesti de securitate in Moscova
Sursa foto: Profimedia

Serviciile ruse de securitate (FSB) anunţă joi că au arestat un activist transsexual, pe care-l acuză de ”înaltă trădare” în favoarea Ucrainei, relatează AFP, citat de News.ro.

”FSB a dejucat activităţi ilegale ale unui cetăţean rus care locuieşte în regiunea Oriol, implicat într-o intracţiune de înaltă trădare, din cauză că a furnizat un ajutor financiar forţelor armate ucrainene”, anunţă FSB într-un comunicat.

Serviciile ruse de securitate au furnizat presei de stat din Rusia imaginile video cu momentul arestării, imagini în care se observă cum cetățeanul este tratat cu brutalitate de bărbați cu cagule, echipați cu veste antiglonț și arme, apoi este băgat într-o dubă.

 

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Potrivit FSB, este vorba despre un activist transsexual LGBTQ care a fost declarat cu sex feminin la naștere și care acum lucrează ca voluntar pentru ONG-ul OVD-Info, pentru care documentează represiunile politice din Rusia. De asemenea, acesta ar fi și administratorul unui proiect care a organizat transferuri de bani către organizaţii din Ucraina ”cu scopul de a finanţa” armata ucraineană.
În Rusia, înalta trădare, infractiunea de care este acuzat, se poate pedepsi cu închisoare pe viață.

Tot joi, deputații ruși analizează un nou proiect de lege privind interzicerea tranziţiilor de gen. De altfel, autorităţile din Rusia nu fac un secret din faptul că au intensificat măsurile conservatoare, mai ales împotriva lesbienelor, gay-ilor, bisexualilor şi transsexualilor, în dorinţa de a elimina comportamente pe care le consideră drept ”deviante”, importate din Occident.

Editor : M.I.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri