Un anunț de angajare postat de Netflix stârnește furia actorilor și scenariștilor de la Hollywood

Data publicării:
netflix
Un anunț de angajare postat de Netflix stârnește furia actorilor și scenariștilor de la Hollywood. Foto: Profimedia

Un anunț de angajare pentru un expert în inteligență artificială (AI) postat de Netflix a stârnit o reacție furioasă din partea actorilor și scenariștilor de la Hollywood aflați în grevă, scrie BBC.

Noul angajat ar urma să se alăture echipei Machine Learning Platform, care conduce algoritmul Netflix și care îi ajută pe utilizatori să aleagă noi programe pe care să le urmărească.

Salariul oferit de Netflix ajunge până la 900.000 de dolari pe an, ceea ce a alimentat și mai mult furia actorilor.

Sindicatele de la Hollywood sunt în grevă, deranjate de felul în care AI afectează industria de divertisment și salariile.

Lista de locuri de muncă, care a fost publicată pentru prima dată de The Intercept marți, este una dintre cele câteva listate pe pagina de locuri de muncă a Netflix care solicită candidați cu experiență în învățare automată (ML) și inteligență artificială.

Nu este clar dacă noul angajat va oferi și consultanță cu privire la conținut – programele de televiziune și filmele în care Netflix alege să investească.

Un alt anunț este pentru angajarea unui manager de produs în cadrul echipei Machine Learning Platform, potrivit căruia viitorul angajat va „colecta feedback și va înțelege nevoile utilizatorilor” și, în cele din urmă, va ajuta la luarea deciziilor de investiții.

Descrierea pare să sugereze că rolul va include utilizarea inteligenței artificiale pentru a evalua nevoile de finanțare pentru diferite programe.

Aceasta este o preocupare cheie a sindicatului care reprezintă actorii, Sag-Aftra, care se teme că algoritmii au prea multă putere.

Editor : A.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri