Un avion MiG-31, folosit pentru lansarea de rachete hipersonice Kinjal, s-a prăbușit în Rusia

Data actualizării: Data publicării:
Avion rusesc MiG-31 cu o rachetă hipersonică Kinjal acroșată
Imagine sugestivă cu un MiG-31K rusesc. Foto Profimedia Images

Un avion de luptă MiG-31 s-a prăbușit vineri în regiunea Primorski, din Estul îndepărtat al Rusiei, la puțin timp după decolare, informează agenția oficială rusă Tass. Avionul este un interceptor de luptă supersonic cu rază lungă de acțiune, care poate fi echipat inclusiv cu noile rachete hipersonice Kinjal, folosite inclusiv în războiul din Ucraina.

„Avionul s-a prăbușit imediat după decolare într-o pădure din apropierea satului Alekseevka. Echipajul a reușit să se catapulteze. Conform datelor preliminarea, nu sunt victime și nici pagube”, au declarat serviciile de urgență rusești.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Prăbușirea aparatului a fost confirmată de serviciul de presă al Districtului Militar Est al armatei ruse.

„Pe 2 decembrie, în regiunea Primorski, în timpul unui zbor de antrenament planificat, o aeronavă MiG-31 s-a prăbușit. Echipajul s-a catapultat. Zborul s-a efectuat fără muniție. Potrivit informațiilor preliminare, cauza accidentului ar putea fi o defecțiune tehnică”, se arată într-un comunicat de presă al armatei ruse. 

MiG-31 este un interceptor de luptă supersonic cu rază lungă de acțiune pentru orice vreme, cu două locuri, conceput în perioada fostei Uniuni Sovietice.  Conform surselor rusești, avionul e capabil să zboare cu Mach 3 pe orice fel de vreme. Cele mai recente versiuni ale avionului MiG-31 pot fi echipate cu diferite tipuri de rachete aer-aer și aer-sol, inclusiv racheta aerobalistică hipersonică „Kinjal”.

Editor : M.L.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri