Un bărbat avea în casă 40 de cranii umane, oase și arme. Răspunsul lui când a fost întrebat dacă locuiește singur

Data actualizării: Data publicării:
craniu uman
Agenții FBI au găsit în care unui bărbat din Kentucky 40 de cranii și diverse oase, perchezițiile fiind făcute în cadrul unei anchete de trafic cu rămășițe umane în care ar fi implicat directorul morgii școlii de medicină a Universității Harvard. FOTO: profimedia Images

Agenții FBI au găsit în care unui bărbat din Kentucky 40 de cranii și diverse oase, perchezițiile fiind făcute în cadrul unei anchete de trafic cu rămășițe umane în care ar fi implicat directorul morgii școlii de medicină a Universității Harvard.

James Nott a fost arestat pe 11 iulie, după ce FBI a găsit aceste rămășițe umane în casa lui, scrie Insider.

De asemenea, la percheziții, agenții au mai găsit diverse arme de foc și cartușe.

În plângerea penală se arată că James Nott făcea parte dintr-o rețea extinsă implicată în „vânzarea și transportul rămășițelor umane obținute în mod fraudulos”.

Când agenții FBI au ajuns la casa lui Nott pentru percheziții, l-au întrebat dacă mai erau și alte persoane acasă. Nott a răspuns: „Numai prietenii mei morți”, se arată în documentele de la dosar.

Agenții au percheziționat apoi casa lui Nott și au găsit mai multe cranii umane așezate pe mobilier, precum și geantă de la Universitatea de medicină Harvard.

În acest dosar amplu, directorul morgii școlii de medicină a Universității Harvard este acuzat că a vândut părți din cadavrele donate școlii. Potrivit anchetatorilor, el și soția lui au vândut online capete, creier, piele și oase în Pennsylvania și Massachusetts.

În acest dosar mai sunt acuzați, managerul morgii, Cedric Lodge, și încă trei persoane. Anchetatorii spun că faptele s-au petrecut din 2018 până în 2021. Procurorii susțin că Cedric Lodge și-ar fi folosit funcția de manager al „Programului de donații anatomice” de la Harvard Medical School pentru a dezmembra cadavrele donate pentru cercetarea medicală. Studenții de la Harvard folosesc cadavre donate pentru a studia și a învăța diverse proceduri medicale. Ulterior, cadavrele sunt adesea incinerate, iar rămășițele sunt returnate familiilor sau îngropate în cimitirul medical al universității, potrivit rechizitoriului. Cedric Lodge și soția sa sunt acuzați că au recoltat, vândut și expediat părți din aceste cadavre donate. „Uneori, Cedric Lodge le-a permis (potențialilor cumpărători – n.r.) să intre în morga școlii de medicină și să examineze cadavrele pentru a alege ce să cumpere”, potrivit unui comunicat al Procuraturii SUA. 

FBI-ul a spus că Nott folosește o pagină publică de Facebook cu numele „William Burke” pentru a posta fotografii cu rămășițe umane de vânzare. 

 

Editor : G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri