Un bebeluș a venit pe lume într-un tren de mare viteză. Garnitura a avut întârziere 80 de minute

Data actualizării: Data publicării:
Oprire TGV la gara principală Mannheim (Baden-Wurttemberg, Germania, 8 iulie 2020)
Un bebeluș a venit pe lume într-un tren de mare viteză. Foto: Profimedia Images

Un bebeluș s-a născut duminică dimineaţă într-un tren de mare viteză care circula pe ruta Franţa-Germania, a precizat luni Societatea Naţională de Căi Ferate (SNCF) din Franţa, care operează garnitura de tren împreună cu Deutsche Bahn, societatea feroviară germană, relatează AFP.

În jurul orei 08:00, la o oră după plecarea trenului ICE 9571 din Paris, şeful de tren a fost informat cu privire la o călătoare care a intrat în travaliu şi a anunţat imediat centrul operaţional care administrează ruta TGV Est.

În urma apelului lansat la bordul trenului, un medic a venit în ajutorul tinerei femei, rezidentă în Germania, a precizat o purtătoare de cuvânt. Trenul a oprit în mod excepţional la ora 8:10 în gara Lorraine TGV, din comuna Louvigny, departamentul Moselle, astfel încât femeia să poată fi preluată de pompieri. Datorită „caracterului urgent, naşterea a avut loc în tren”, a adăugat purtătoarea de cuvânt, scrie Agerpres.

„Totul a decurs bine”, iar nou-născutul, un băieţel care a primit numele Felix, s-a născut la aproximativ ora 9:10. Mama şi bebeluşul a fost preluaţi de pompieri şi transportaţi la un spital.

Trenul, care trebuia să facă legătura între Paris şi Stuttgart, şi-a reluat călătoria cu o întârziere de o oră şi 20 de minute, dar nu a mers mai departe de localitatea Karlsruhe (în sud-vestul Germaniei).

Editor : C.L.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri