Un britanic de 52 de ani a traversat înot Marea Roșie, printre rechini și valuri uriașe

Data publicării:
Înotător printre valuri
Un înotător britanic a înfruntat valurile uriașe și rechinii din Marea Roșie. Foto: Profimedia Images

Lewis Pugh este un înotător de anduranță, obișnuit să abordeze condițiile extreme în unele dintre cele mai îndepărtate oceane ale lumii. Înaintea acestei performanțe, el a înotat în cele mai reci ape de pe glob. De aceasta dată el a ales Marea Roșie, unde temperatura apei depășea uneori 30 de grade, scrie CNN Sport. Maratonul a durat 16 zile, a început de la insula Tiran din Arabia Saudită și s-a încheiat cu succes în Hurghada, Egipt.


Lewis Pugh a înotat în total 123 de kilometri. Pe parcursul maratonului a fost urmat a înfruntat valuri puternice și temperaturi mari. Au fost zile când apa avea chiar și peste 30 de garde, a povestit el după ce a încheiat fabuloasa cursă. A înotat la câțiva metri de rechini, printe valuri uriașe, dar și printre petrolierele pe care le-a întâlnit în calea sa, în Golful Suez.

„În fiecare zi, aceste valuri se prăbușeau împotriva mea... Pur și simplu îmi răsucea corpul înapoi și înainte, înapoi și înainte. O provocare semnificativă”, a povestit el pentru CNN Sport

În Marea Roșie există 40 de specii de rechini, iar cele mai periculase sunt ciocanele, vârfurile albe oceanice, vârfurile negre oceanice și rechinii tigru, a explicat el.

Pe tot parcursul maratonului Pugh a fost însoțit de o barcă de salvare echipată cu un dispozitiv electronic capabil să respingă rechinii pe o rază de patru metri.

A trebiuit să facă față epuizării și deshidratării, dar nu s-a dat bătut. La o săptămână de la încheierea cursei, Pugh a povestit că a fost pur și simplu hipnotizat frumusețea vieții marine.

„Când înoți peste aceste recife de corali, este absolut incredibil, deoarece culorile sunt atât de vibrante – galbenul, violetul, verdele și apoi toată viața sălbatică care trăiește în ele”, a povestit Pugh pentru CNN.

Pentru unele porţiuni de înot, lui Pugh i s-a alăturat înotătoarea în ape deschise Mariam Saleh Bin Laden - care a devenit prima femeie saudită care a înotat din Arabia Saudită în Egipt, dar şi înotatoarea egipteană Mostafa Zaki

Prin aceasta experiență unică, Lewis Pugh a dorit să atragă atenţia asupra problemelor de mediu.

Editor : D.D.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri