Video Un câine a fost scos în viaţă de sub dărâmături, la 23 de zile după cutremur, în orașul turcesc Antakya

Data publicării:
Un câine este scos de sub dărâmături în orașul turcesc Antakya la 23 de zile de la cutremurul din 6 ferbruarie.
Cățelul a fost auzit scheunând de stăpânul său, care a alertat echipele de salvare. Foto: Twitter/BNO News

Un câine a fost scos în viață de sub dărâmături în Antakya, la 23 de zile după cutremurul care a devastat acest mare oraş din sudul Turciei, a relatat presa locală.

Câinele, pe nume Aleks, a rămas prins între plăcile de beton ale unei clădiri care s-a prăbușit pe 6 februarie, scrie agenţia de presă turcă DHA, citată de Agerpres.

Proprietarul câinelui, Murat Arici, a fost cel care l-a auzit scheunând şi a avertizat o echipă de salvare trimisă de autorităţile din Konya.

În imaginile filmate de martori se poate observa că patrupedul este încă vioi și îi linge de bucurie pe salvatorii săi.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Aleks a fost predat unei asociaţii de protecţie a animalelor pentru a fi examinat medical înainte de a fi returnat stăpânului său.

Echipele de intervenţie au salvat sute de pisici, câini, păsări, iepuri, cai şi chiar vaci, oi prinse sub dărâmături în sudul Turciei.

În ceea ce privește oamenii, ultimii supravieţuitori, un cuplu, au fost descoperiţi în Antakya pe 18 februarie.

De atunci, căutările au fost suspendate oficial în nouă din cele 11 provincii afectate, cu excepţia Hatay şi Kahramanmaraş, unde a fost localizat epicentrul seismului.

Cutremurul din 6 februarie, considerat cea mai gravă catastrofă produsă vreodată în istoria Turciei moderne, a provocat peste 45.000 de decese în ţară şi alte peste 5.000 în Siria vecină.

Editor : D.R.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri