Un ciclist italian a fost dat afară din echipa sa după ce a omorât o pisică. Cui aparținea animalul

Data publicării:
Ciclistul Antonio Tiberi participă la o competiție în Anglia, pe 23 septembrie 2019.
Ciclistul Antonio Tiberi a recunoscut că a împușcat pisica. Foto: Profimedia Images

Trek-Segafredo a anunţat vineri că Antonio Tiberi a părăsit echipa de ciclism în urma unei suspendări pentru uciderea unei pisici în San Marino, relatează eurosport.com şi BBC, citate de News.ro.

Tiberi – care a fost amendat cu 4.000 de euro (3.500 de lire sterline) de către instanţele din San Marino pentru uciderea pisicii cu o puşcă cu aer comprimat – a emis o declaraţie lungă pe pagina sa de Instagram încă din februarie în care şi-a cerut scuze, descriind acţiunile sale drept „extrem de stupide şi iresponsabile”.

El a spus că nu a avut nicio intenţie să omoare animalul.

Pisica aparţinea vecinului său, ministrul turismului din San Marino, Federico Pedini Amati.

Trek-Segafredo l-a suspendat iniţial pentru 20 de zile, dar vineri a anunţat despărţirea de rutier:.„Trek-Segafredo şi Antonio Tiberi au convenit de comun acord să se despartă, cu efect imediat, după ce acţiunile pilotului în timpul suspendării sale nu au îndeplinit criteriile noastre pentru revenirea la competiţie".

Când s-a întâmplat incidentul, Amati a spus: „Pisica nu a deranjat pe nimeni. Era cu noi de mult timp. Fiica mea de trei ani, Lucia, o iubea. Nu poţi ucide un animal de companie şi să scapi cu o amendă de 4.000 de euro".

Trek-Segafredo a spus că va dona suma pe care Tiberi ar fi trebuit să o primească pe timpul suspendării unei organizaţii de protecţie a animalelor.

Tiberi a fost campion mondial de juniori în 2019 şi se mutase recent în San Marino.

Editor : I.C

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri