Un convoi american a fost atacat în Nigeria. Patru oameni au fost uciși și alți trei răpiți

Data publicării:
Un polițist oprește o mașină în Nigeria, pe 17 februarie 2023.
Patru persoane au fost ucise și trei răpite într-un atac asupra unui convoi al consulatului american din Nigeria. Foto: Profimedia Images

Un convoi al consulatului american din Nigeria a fost atacat de bărbați înarmați care au ucis patru persoane și au răpit alte trei, dând apoi foc automobilului în care cei capturați se aflau, scrie BBC.

Doi dintre cei uciși erau angajați ai consulatului american, iar ceilalți doi polițiști. Washingtonul a transmis că în convoi nu erau cetățeni americani, ci doar angajați ai consulatului.

Un purtător de cuvânt al poliției nigeriene a declarat că în prezent a fost lansată o operațiune de salvare și recuperare a ostaticilor.

Autoritățile americane au anunțat că vor colabora cu serviciile de securitate din Nigeria în cadrul anchetei.

"Securitatea personalului nostru este de maximă importanță și luăm măsuri sporite de precauție când organizăm deplasări în teren", se arată într-un comunicat al Departamentului de stat din SUA.

Atacul a avut loc marți, într-o zonă a Nigeriei în care operează grupări separatiste. În special mișcarea denumită Poporul Indigen din Biafra revendică un teritoriu din sud-estul țării unde vrea să formeze un stat independent.

Editor : D.R.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri