Un copil de 5 ani vrea să strângă bani ca să cumpere un tanc pentru armata Ucrainei. Povestea lui Artem, considerat o minune a șahului

Data actualizării: Data publicării:
Artem Kucher
Un copil de 5 ani vrea să strângă bani ca să cumpere un tanc pentru armata Ucrainei. FOTO: https://www.ukrinform.net/

Un copil de cinci ani din Vinnytsia, considerat o minune a șahului, spune că vrea să strângă bani din concursurile la care participă pentru a cumpăra un tanc și veste antiglonț pentru forțele armate ale Ucrainei.

Artem Kucher a vorbit despre planurile lui pentru Ukrinform.net, duminică, după ce a participat la un concurs de șah, în Vinnytsia.

"Joc șah de nouă luni și mă descurc bine. Cred că persoanele care joacă împotriva mea sunt interesate, pentru că eu am categoria a doua pentru adulţi. Vreau să ajut Forţele Armate şi de aceea joc pentru bani. Vreau ca banii să fie folosiţi pentru a se cumpăra un tanc pentru soldaţi. Şi veste antiglonţ", a spus Artem Kucher.

Băiatul a povestit că joacă șah și contra copiilor, și contra adulților, fără să fie timorat de vârsta adversarilor săi. El a adăugat că este sigur că îi va învinge pe toți, "așa cum face armata ucraineană".

Tatăl copilului, Oleksandr Kucher, a declarat pentru Ukrinform, că organizarea în aer liber a unui concurs caritabil de șah, în sprijinul Forțelor Armate ale Ucrainei, este o inițiativă comună a lui Artem, a familiei sale și a clubului de șah Romantyk. Participanții la concurs și-au exprimat cu toții speranța că că se vor strânge fondurile necesare pentru armată, astfel încât apărătorii Ucrainei să aibă tot ce este nevoie pentru a face față rușilor.

Într-o cutie pentru donații, adversarii micului șahist lasă o sumă de bani în acest scop.

Biroul de presă al Federației Regionale de Șah Vinnytsia a transmis că toate fondurile strânse de Artem la jocurile caritabile vor fi transferate Forțelor Armate.

 

 

Editor : G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri