Un militar și-a dat foc în fața Ambasadei Israelului din Washington

Data publicării:
protesta ambasada washington
Sursa foto: Profimedia Images

Un membru activ al Forțelor Aeriene ale SUA și-a dat foc în fața Ambasadei Israelului din Washington, duminică, potrivit Forțelor Aeriene și autorităților locale, informează CNN.

„Departamentul de Poliție Metropolitană a răspuns la ansamblul de imobile 3500 din International Drive, NW, la aproximativ 1:00 p.m., pentru a ajuta Serviciul Secret al Statelor Unite ale Americii, după ce o persoană și-a dat foc în fața unei ambasade din locație”, a transmis Departamentul Metropolitan de Poliție Washington într-o declarație pentru CNN.

Într-un videoclip al incidentului, obținut și verificat de CNN, bărbatul se identifică drept Aaron Bushnell și spune: „Nu voi mai fi complice la genocid” înainte de a striga că ceea ce urmează să facă este minim în comparație cu suferința palestinienilor.

Acesta a pus apoi dispozitivul de înregistrare pe pământ înainte de a-și turna pe corp un lichid, deocamdată necunoscut, și de a-l aprinde în timp ce strigă „Palestina liberă” în mod repetat. În cele din urmă, s-a prăbușit la pământ, iar polițiștii s-au grăbit să stingă flăcările cu stingătoare.

Conform AFP bărbatul a transmis în direct protestul pe platforma de streaming Twitch. New York Times a informat apoi că videoclipul a fost retras de pe platformă.

Rose Riley, un purtător de cuvânt al Forțelor Aeriene ale SUA, a declarat pentru CNN: „Pot confirma că un aviator în serviciu activ a fost implicat în incidentul de astăzi”.

Bărbatul a fost transportat la un spital local și rămâne în stare critică.

Un purtător de cuvânt al Ambasadei Israelului a declarat că „niciun membru din personalul ambasadei nu a fost rănit și nu este în pericol”.

Până când pompierii au fost trimiși la fața locului, flăcările fuseseră deja stinse de către Serviciul Secret al SUA, potrivit Vito Maggiolo, un ofițer de informații publice de la departamentul de pompieri.

Poliția a informat că lucrează cu Serviciul Secret și Biroul pentru Alcool, Tutun, Arme de Foc și Explozivi pentru a investiga incidentul.

În decembrie, o persoană și-a dat foc în fața Consulatului Israelului din Atlanta, în ceea ce poliția a transmis că a fost „probabil un act extrem de protest politic”. Un steag palestinian care a făcut parte din protest a fost recuperat la fața locului, iar benzina a fost folosită ca accelerator, au declarat oficiali de poliție și pompieri reporterilor la o conferință de presă.

Israelul se află în război cu Hamas în Gaza, după atacurile teroriste ale grupării din 7 octombrie, care au ucis 1.200 de oameni în Israel, potrivit autorităților israeliene. Răspunsul Israelului a ucis aproape 30.000 de oameni în Gaza, potrivit Ministerului Sănătăţii condus de Hamas.

Editor : M.I.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri