Un ministru palestinian îl acuză pe Benjamin Netanyahu că vrea să continue războiul pentru cariera sa: „E clar că nu-i pasă de oameni”

Data publicării:
benjamin netanyahu
La Ierusalim, biroul lui Netanyahu nu a răspuns imediat la o solicitare de comentarii cu privire la remarcile lui Maliki. FOTO: Profimedia Images

Ministrul palestinian de Externe, Riyad al-Maliki, l-a acuzat miercuri pe prim-ministrul israelian, Benjamin Netanyahu, că îi pasă doar de supravieţuirea sa politică, în timp ce încercările de a pune capăt conflictului din Gaza par neconcludente, relatează Reuters.

Peste 28.000 de oameni au fost ucişi şi 68.000 răniţi în Gaza în campania militară de represalii a Israelului împotriva militanţilor mişcării Hamas aflată la conducere în enclavă, în urma atacului lor transfrontalier mortal în sudul Israelului din 7 octombrie, când au ucis 1.200 de persoane şi au luat 253 ostatici.

Acum, îngrijorările cresc în legătură cu o ofensivă terestră israeliană împotriva oraşului Rafah, un ultim refugiu pentru mai mult de un milion de palestinieni practic prinşi acolo după ce au fugit în sudul enclavei pentru a evita atacurile israeliene.

Maliki a spus că este imperativ să se găsească modalităţi de a preveni un atac asupra Rafah

Maliki, un membru al Autorităţii Palestiniene care conduce Cisiordania, a spus că este imperativ să se găsească modalităţi de a preveni un atac asupra Rafah.

„Netanyahu este hotărât că vrea să continue războiul pentru cariera sa personală, pentru viitorul său personal şi este foarte clar că nu-i pasă de destinul, de viaţa oamenilor nevinovaţi, atât în Israel, cât şi în Palestina, de ostaticii israelieni şi poporul palestinian inocent din Gaza”, a declarat Maliki după o întâlnire cu Constantinos Kombos, ministrul cipriot de Externe.

La Ierusalim, biroul lui Netanyahu nu a răspuns imediat la o solicitare de comentarii cu privire la remarcile lui Maliki.

Ciprul, cel mai apropiat stat membru al UE de Orientul Mijlociu, a propus înfiinţarea unui coridor maritim dedicat cu sens unic pentru a livra ajutor direct în Gaza. Proiectul nu poate demara fără o încetare susţinută a focului.

„Suntem de acord că nevoile umanitare crescânde necesită un flux de ajutor extins şi nestingherit”, a spus ministrul cipriot.

Editor : B.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri