Un pilot a coborât avionul la 100 de metri pentru că a confundat o autostradă cu pista de aterizare

Data publicării:
avion de mici dimensiuni in zbor
Un pilot a coborât avionul la 100 de metri pentru că a confundat o autostradă cu pista de aterizare. Foto: Profimedia

Un pilot fără experiență a confundat o autostradă cu pista de aterizare și a coborât avionul la 100 de metri altitudine. Bărbatul în vârstă de 72 de ani zbura pentru prima dată singur pe timp de noapte, relatează The Independent.

Incidentul a avut loc la începutul anului, în 9 ianuarie, dar raportul privind întâmplarea a fost publicat abia acum. Potrivit documentului, pilotul care avea doar 233 de ore de experiență de zbor s-a rătăcit în apropiere de Aeroportul Internațional Newcastle și a confundat luminile de pe autostrada A1 cu luminile de pe pista de aterizare.

Incidentul a avut loc în timpul testului de zbor de noapte al bărbatului, un curs care durează câteva ore și în urma căruia piloții sunt autorizați să zboare noaptea.

Cursul cuprinde în mod normal instruire teoretică și câteva ore de zbor pe timp de noapte, inclusiv decolare și aterizare, cu avioane de mici dimensiuni.

Când și-a dat seama că zbura la o altitudine prea mică, pilotul a început să urce din nou. Și controlorii traficului aerian i-au spus să ridice avionul.

După ce a ajuns la o altitudine sigură, pilotul s-a întors spre aeroport și, cu ajutorul controlului traficului aerian, a reușit să reorienteze avionul spre pista alocată și să aterizeze în siguranță.

După ce au avut o discuție despre incident, instructorul l-a autorizat pe pilot să-și continue antrenamentul de zbor de noapte, se arată în raport.

Editor : M.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri