Un pilot comercial a fost arestat pentru o dublă crimă, într-una din cele mai mari anchete criminalistice din Australia

Data publicării:
banda politie australia scena crimei
Polițiștii au împușcat mortal un bărbat după ce au greșit adresa unde fuseseră chemați. Foto: GettyImages

Un pilot de linie este acuzat că a ucis un cuplu ân vârstă din Australia, la 20 de luni după dispariția acestora, relatează BBC. Greg Lynn, în vârstă de 55 de ani, a fost arestat luni seară, într-o operațiune în care au fost implicate și elicoptere ale poliției.

Lynn a fost acuzat de uciderea lui Russell Hill, în vârstă de 74 de ani, și a lui Carol Clay, în vârstă de 73 de ani. Despre cei doi nu se mai știa nimic din martie 2020.

Lynn a fost arestat preventiv vineri și va ajunge în instanță abia anul viitor. El a fost demis de compania pentru care lucra, Jetstar, la scurt timp după arestarea sa.

Dispariția lui Hill și Clay, care campau în Parcul Național Alpin, a declanșat una dintre cele mai mari anchete din statul australian Victoria.

Poliția crede că cei doi au fost uciși în 20 martie, potrivit ziarului The Age. Ei folosiseră un radio de înaltă frecvență pentru a suna un prieten mai devreme în acea zi. În timpul convorbirii, cei doi au spus că își parchează rulota în Valea Wonnangatta. Locul în care au campat a fost găsit apoi distrus de un incendiu.

„Eforturile noastre de a localiza rămășițele lui Russell și Carol vor continua”, a spus joi comisarul adjunct al poliției din Victoria, Bob Hill.

Lynn a fost arestat la aproximativ 55 kilometri de locul dispăriției lui Clay și Hill, unde își stabilise și el loc de campare. Poliția a făcut mai multe percheziții ample în Parcul Național Alpin de la dispariția lor, căutând indicii pe terenul accidentat.

Familiile celor două persoane dispărute au lansat, de asemenea, apeluri pentru găsirea lor.

„Este foarte greu dacă nu știi.Ești blocat", a spus fiica lui Hill, Debbie, luna trecută.

Sora lui Clay, Jill, a spus: „Trebuie să știm ce s-a întâmplat și trebuie să știm unde sunt trupurile lor, pentru a se odihni îm pace”.

Alte trei persoane au dispărut în Alpii Victorieni în ultimul deceniu, dar în niciunul din cazuri nu există suspiciuni de crimă.

Editor : M.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri