Un polițist și-a făcut selfie la locul unei crime. Ce alte imagini i-au descoperit șefii în telefonul mobil

Data actualizării: Data publicării:
criminalist in costum de protectie la locul crimei
Un polițist și-a făcut selfie la locul unei crime FOTO: Getty Images

Un ofițer de poliție și-a făcut selfie-uri la locul unei crime, în care un adolescent a fost înjunghiat mortal, și a trimis imagini „îngrozitoare” rasiste, homofobe și jignitoare prin intermediul WhatsApp, potrivit The Guardian.

Ryan Connolly, de la secția Merseyside, a comis o listă întreagă de abateri disciplinare pe parcursul a șase ani, a stabilit un tribunal.

În timpul serviciului, a pozat cu mobilul persoane cu afecțiuni psihice în timpul unor crize, persoane pe care poliția le-a ridicat din diverse locații și le-a dus la spital.

Cazul său este asemănător cu cel al celor doi ofițeri din Londra care și-au folosit telefoanele mobile pentru a fotografia două surori ucise. Cei doi au fost condamnați și concediați, cazul stârnind furie în toată țara.

Faptele lui Connolly au fost confirmate de poliția din Merseyside care a spus că atitudinea acestuia este o „insultă” pentru majoritatea ofițerilor care au servit publicul.

Tribunalul disciplinar l-a găsit pe Connolly vinovat de abatere gravă. El a demisionat înainte de audierea din noiembrie. Ulterior s-a stabilit că ofițerul avusese o „asociere” cu un criminal cunoscut.

Connolly a intrat în poliție în ianuarie 2003 și începând cu anul 2014 a încălcat constant regulamentul.

Potrivit dosarului, ar fi comis următoarele fapte:

  • Connolly a făcut fotografii grafice, extrem de rasiste, care au implicat musulmani. De asemenea, avea în telefon o imagine a unui membru Ku Klux Klan,
  • În 2016 și în 2017, în timp ce era de serviciu, a făcut fotografii cu bărbați bolnavi psihic care se aflau în spital, apoi le-a distribuit prin WhatsApp,
  • A pozat și distriut imaginile cu persoane arestate,
  • În octombrie 2015, a pozat o persoană care și-a tăiat venele și a distribuit-o imaginea prin WhatsApp.
  • În 2018 și-a făcut un selfie în locul în care fusese ucis un adolescent,
  • A făcut fotografii cu victime ale unor infracțiuni și a dezvăluit informații despre cazul unei femei agresate,
  • A distribuit imagini în care erau ironizate persoane cu dizabilități,

Când a fost audiat de detectivii din structurile de control, Connolly nu a făcut niciun comentariu. Înainte de audierea disciplinară, el a depus o declarație scrisă în care a spus că nu știe cum au ajuns în telefonul lui imaginile.

Adjunctul șefului poliției din Merseyside, Ian Critchley, a declarat: „Connolly făcuse fotografii cu persoane vulnerabile, cu telefonul personal, în timp ce era de serviciu... Între 2015 și 2018, Connolly a stocat pe telefonul său personal imagini rasiste, homofobe și grav ofensatoare și a distribuit acele imagini.”

Connolly a demisionat în fața tribunalului disciplinar în noiembrie și i s-a interzis să mai profeseze vreodată ca polițist.

Editor : D.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri