Sari la conținut

Un regizor american spune că documentarul său îl va răsturna pe Trump de la putere

Elita de la Hollywood vrea să-i aplice o ”lovitură de grație” președintelui american Donald Trump la cea de-a 70-a ediție a celui mai mare eveniment cinematografic din lume, Festivalul Internațional de Film de la Cannes.

President Trump Swears In Senior Staff At White House

WASHINGTON, DC - JANUARY 22: U.S. President Donald Trump walks out during a swearing in ceremony of White House senior staff in the East Room of the White House on January 22, 2017 in Washington, DC. Trump today mocked protesters who gathered for large demonstrations across the U.S. and the world on Saturday to signal discontent with his leadership, but later offered a more conciliatory tone, saying he recognized such marches as a "hallmark of our democracy." (Photo by Andrew Harrer-Pool/Getty Images)

Un avion cu actori și regizori americani a aterizat miercuri în Franța, cu un „desant” format din nume grele din Cetatea Filmului, printre care Nicole Kidman, Clint Eastwood sau Will Smith.

Pe lista filmelor care vor fi proiectate la Cannes se află și un documentar care, susțin producătorii, va agita apele în Statele Unite. Este vorba despre Fahrenheit 11/9, regizat de celebrul autor de documentare Michael Moore. Documentarul lui Moore, reluând, cu o inversiune de cifre, titlul producției cu care a câștigat în 2004 trofeul Palme d’Or și a înregistrat recorduri de box-office – Fahrenheit 9/11, urmărește la firul ierbii campania prezidențială a lui Donald Trump până la momentul alegerii.

Într-o declarație pentru publicația festivalului, citată de AFP, Michael Moore a spus că acest documentar său îl va răsturna de la putere pe Donald Trump.

„Faptele, realitatea, inteligența nu-l pot învinge. Chiar și când își provoacă singur o rană, se trezește ca nou a doua zi și continuă să meargă și să posteze mesaje pe Twitter”, a declarat Moore.

„Totul se va încheia cu acest film”, a adăugat regizorul american.