Un republican de culoare s-a înscris în lupta cu Trump pentru candidatura la prezidențiale. Ce șanse are Tim Scott

Data actualizării: Data publicării:
Senatorul republican Tim Scott vorbește în timpul unei ședințe la Wahsington, pe 16 mai 2023.
Tim Scott a anunțat că va candida la alegerile prezidențiale din SUA. Foto: Profimedia Images

Tim Scott, singurul senator republican de culoare din Statele Unite, a anunțat că va intra în cursa pentru alegerile prezidențiale din 2024, acesta depunând deja documentele necesare.

Tim Scott, care este senator din statul Carolina de Sud, urmează să facă lansarea oficială a candidaturii luni, în orașul său natal North Charleston.

"Familiile americane sunt înfometate după speranță. Trebuie să avem credință. În Dumnezeu, în noi, în America", a scris senatorul pe Twitter, potrivit Reuters.

În mod tradițional, alegătorii americani de culoare tind să voteze cu democrații, care pun mai mult accent pe drepturile minorităților, decât cu republicanii, cunoscuți pentru conservatorism.

Un sondaj realizat de centrul Pew Research a arătat că doar un american de culoare din zece se identifică cu valorile republicane. Și doar 4% au spus ar vota un candidat republican pentru Congres sau pentru un post local.

Partidul Republican a încercat să atragă zeci de politicieni de culoare, în ultimii ani, pe care i-a promovat pentru diferite candidaturi. Chiar și așa, doar cinci dintre ei au obținut un post în Congres, la ultimele alegeri.

Tim Scott a înființat în luna aprilie un comitet care să exploreze oportunitățile de a candida, o formulă care îi permite să strângă bani de campanie fără să suporte rigorile impuse de Comisia Electorală Federală.

Senatorul s-a promovat prin faptul că este credincios, prin rasa sa și experiența pe care a avut-o ca fiu crescut de o mamă singură.

Un sondaj de opinie recent, comandat de Washington Post și ABC News, a arătat că Scott nu ar obține decât un scor electoral dintr-o singură cifră, în timp ce Trump este cotat cu cele mai mari șanse.

Republicanul a declarat că dispunde de 22 de milioane de dolari în contul său de campanie pentru Senat, bani pe care i-ar putea folosi în campania prezidențială.

Editor : D.R.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri