Un scafandru a povestit cum s-a salvat după ce a fost înghițit de o balenă: M-am văzut în gura unei balene. Mi-am zis, asta e, voi muri

Data publicării:
barbat pe patul de spital
Americanul a povestit cum a ajuns să fie înghițit de o balenă. Foto: PACKARD FAMILY via BBC

Un bărbat  de 56 de ani din Statele Unite a povestit pentru cum a fost înghițit de o balenă cu cocoașă. Michael Packard este scafandru profesionist și se afla pe fundul oceanului în căutare de homari, relatează BBC. Pentru a se elibera, americanul a început să se zbată pentru a-i transmite mamiferului că ceva nu este în regulă.

Michael realizează adesea scufundări în ocean pentru a pescui homar, iar de data aceasta a devenit involuntar captura unei balene cu cocoaşă, mai scrie sursa citată. În timp ce se afla pe fundul nisipos al oceanului, americanul a fost prins în lanţul alimentar al uriaşului mamifer.

"Am simţit deodată cum mă trage ceva şi am văzut totul complet negru. Și atunci mi-am dat seama: O, Doamne, sunt în gura unei balene și încearcă să mă înghită. Asta e, voi muri”, rememorează Packard, după ce a fost externat din spitalul Cape Cod.

Pentru a se elibera, a început să se zbată pentru a-i transmite mamiferului că ceva nu este în regulă. Stânjenită de mişcările bărbatului îmbrăcat în costum de scafandru, balena l-a scos afară, la suprafaţa oceanului.

În ciuda pledoariilor soției sale de a-și căuta un alt loc de muncă, mai sigur, Michael spune că nu intenționează să renunțe la o carieră de 40 de ani de scafandru profesionist. 

Incidentele în care balenele cu cocoaşă înghit oameni sunt rare, mai scrie sursa citată. Esofagul acestei specii de balenă este mult prea mic pentru a înghiţi un om, dar în situaţii extraordinare când acest fapt se întâmplă, acestea sunt incomodate şi îi elimină pe gură la suprafaţa apei.

Editor : A.A.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri