Un soldat rus deghizat în localnic a fost arestat în Herson

Data publicării:
herson
Recapturarea Hersonului de către armata ucraineană vine după o contraofensivă uriașă a trupelor eliberatoare din ultimele luni. Foto: profimedia images

Serviciul de securitate ucrainean (SBU) a anunțat luni că ofițerii săi au arestat un soldat rus deghizat în localnic în orașul Herson, potrivit CNN.

SBU afirmă că ofițerii săi au reținut un militar rus în Hersonul eliberat. Bărbatul era îmbrăcat într-o uniformă civilă și a încercat să pretindă că este „localnic”, se arată într-un comunicat citat de CNN.

SBU a precizat că bărbatul a recunoscut că este un soldat din brigada separată 69 a forțelor armate ruse.

Serviciul de Securitate a declarat că sarcina soldatului în Herson „a fost de a colecta informații, [de a ajuta] la ajustarea focului asupra Forțelor Armate ale Ucrainei și de a efectua sabotaje”.

Timp de opt luni de zile, locuitorii orașului ucrainean Herson au trăit sub o ocupație brutală a invadatorilor ruși. De vineri, forțele ucrainene au pătruns din nou în oraș, repunându-l sub controlul legitim al statului ucrainean, în timp ce ocupanții s-au retras departe de linia frontului. În ciuda victoriei uriașe, locuitorii din Herson încă suferă lipsuri materiale – nu au apă, electricitate și nici accest la internet.

Editor : I.C

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri