Un student a fost condamnat la închisoare în Rusia pentru că şi-a redenumit reţeaua Wi-Fi cu sloganul „Slavă Ucrainei”

Data actualizării: Data publicării:
telefon wifi
Un ofiţer de poliţie a semnalat anterior această reţea, al cărei nume a fost considerat problematic. FOTO: Shutterstock

Un tribunal din Moscova a condamnat un student la 10 zile de închisoare pentru că şi-a redenumit reţeaua Wi-Fi „Slavă Ucrainei”, a relatat, sâmbătă, agenţia rusă de presă Ria-Novosti, citată de AFP, citată de News.ro.

Prin schimbarea numelui preinstalat al routerului său Wi-Fi în „Slavă Ucrainei”, studentul de la Universitatea de Stat din Moscova a „propagat sloganul naţionaliştilor ucraineni”, a precizat tribunalul în decizia sa, citat de Ria-Novosti.

El a fost găsit vinovat de „afişare publică a simbolisticii naziste (...) sau a simbolurilor organizaţiilor extremiste”, iar routerul său Wi-Fi a fost confiscat, a adăugat sursa citată.

Potrivit dosarului consultat de Ria-Novosti, un ofiţer de poliţie a semnalat anterior această reţea, al cărei nume a fost considerat problematic.

De la atacul pe scară largă asupra Kievului de la sfârşitul lunii februarie 2022, autorităţile ruse au reprimat cu mii de amenzi şi pedepse cu închisoarea orice critică publică a ofensivei Kremlinului sau a sprijinului acordat forţelor ucrainene.

Editor : B.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri