Un tribunal ucrainean confiscat acțiuni de 420 milioane de dolari ale oligarhului rus Mihail Fridman

Data publicării:
mihail fridman
Mihail Fridman. Foto: Profimedia Images

Un tribunal din Ucraina a decis luni confiscarea unor active în valoare de 12,4 miliarde de grivne, echivalent a 420 de milioane de dolari, aparținând oligarhului rus Mihail Fridman.

Anunţul a fost făcut luni de procurorul general al Ucrainei, Irina Venediktova. Ea a scris pe Facebook că activele respective sunt titluri la companii cipriote, care sunt păstrate în Ucraina, potrivit Reuters, preluată de Agerpres.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Oligarhul rus de origine evreiască Mihail Fridman a fost sancţionat de Uniunea Europeană în cadrul răspunsului UE la invazia militară rusă în Ucraina.

Născut în Ucraina şi unul dintre cei mai bogaţi oameni din Rusia, Fridman a negat orice legături financiare sau politice cu preşedintele rus Vladimir Putin.

Invazia rusă în Ucraina, lansată pe 24 februarie, a scos în evidenţă presupuse legături ale evreilor ruşi bogaţi, precum Roman Abramovici, cu liderul de la Kremlin.

Editor : B.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri