Galerie Foto Una din rachetele care au lovit gara din Kramatorsk avea inscripția „Pentru copii”

Data actualizării: Data publicării:
militarii cerceteaz un fragment din racheta de la gara kramatorsk, pe care scrie „pentru copii”
Militarii ucraineni cercetează restul rachetei care a lovit gara din Kramatorsk, pe care se vede mesajul „Pentru copii”. Foto: Profimedia

„Pentru copii” sunt cuvintele scrise cu vopsea albă pe una din rachetele care a căzut vineri asupra gării din Kramatorsk și care a rămas parțial intactă. Mesajul face trimitere la tragedia de la Teatrul Dramatic din Mariupol, care a fost bombardat de trupele ruse în ciuda faptului că avea inscripționat cu litere mari, vizibile de la altitudine, cuvântul „Copii”, ca avertisment că acolo se adăpostesc civili.

Pe coada rachetei care a lovit gara din Kramatorsk se văd cuvintele за детей (pentru copii), scris cu vopsea albă. 

Restul rachetei care a lovit gara din Kramatorsk, pe care se vede mesajul „Pentru copii”. Foto: Profimedia
Restul rachetei care a lovit gara din Kramatorsk, pe care se vede mesajul „Pentru copii”. Foto: Profimedia

Mesajul amintește de tragedia de la Teatrul Dramatic din Mariupol, unde se adăposteau peste 1.000 de civili, care a fost lovit de bombele rusești. 

Teatrul a fost atacat aerian în ciuda faptului că era semnalizat ca adăpost pentru civili: în jurul clădirii era scris cuvântul „Copii” (детй) cu litere mari, vizibile de la altitudine, după cum au dezvăluit ulterior imaginile luate de sateliții Maxar. 

Oficialitățile locale din Mariupol au spus atunci că sunt cel puțin 300 de morți în urma bombardării clădirii teatrului. 150 dintre cei care se adăposteau acolo au reușit să iasă din clădire, în timp ce mulți alții au rămas prinși sub dărâmături, iar intervenția salvatorilor era imposibilă, din cauza atacurilor continuae asupra orașului.

Gara din Kramatorsk, lovită cu rachete

Cel puțin 39 de persoane au fost ucise și 87 au fost rănite după atacul cu rachete Tochka-U asupra gării din Kramatorsk, plină cu oameni care încercau să scape din zonă, a declarat guvernatorul regional Pavlo Kirilenko.

Într-o postare online, guvernatorul a spus că mulți dintre răniți sunt în stare gravă, relatează Reuters.

Primarul Oleksander Honcharenko a spus că spitalele nu pot face față numărului de răniți.

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a reacționat vineri, la scurt timp de la atacul cu rachete din gara Kramatorsk, acuzând că atacarea civililor reprezintă „răul absolut”.

Moscova a negat că soldații ruși ar fi responsabili de atacuri în ambele cazuri, și la teatrul din Mariupol, și la gara din Kramatorsk.

Editor : A.R. | B.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri