Ungaria a vaccinat aproape 50% din populație și începe vaccinarea cetățenilor străini

Data publicării:
coada la vaccinare in fata unui centru al armatei in budapesta
Cetățenii Ungariei au stat la coadă la centrele de vaccinare deschise de Armată. Sursa foto: Profimedia Images

Autorităţile sanitare din Ungaria au deschis marţi registrul cererilor de vaccinare anti-COVID-19 pentru cei circa 110.000 de cetăţeni străini rezidenţi sau care lucrează în această ţară, relatează agenţia EFE.

Directorul programului naţional de vaccinare ungar, Istvan Gyorgy, a asigurat că nu se va face nicio distincţie pe criteriul ţării de origine a străinilor care vor fi vaccinaţi.

Ungaria este singura ţară din UE care foloseşte vaccinuri anti-COVID-19 din Rusia şi China - vaccinurile Sputnik V şi Sinopharm -, ceea ce i-a permis să ia un avans important în faţa celorlalte state ale blocului comunitar în acţiunea de imunizare a populaţiei.

Până marţi, 48% din populaţia adultă a Ungariei a fost vaccinată cel puţin cu prima doză şi 22,6% de asemenea şi cu rapelul, informează Agerpres.

Guvernul de la Budapesta a stabilit un program de relaxare a restricţiilor antiepidemice în funcţie de numărul vaccinărilor, iar persoanele vaccinate care deţin certificatul de vaccinare pot asista la evenimente culturale şi sportive şi au acces liber în restaurante.

Editor : A.V.D

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri