Ungaria va cumpăra de la Israel unul din cele mai moderne sisteme de radar militar din lume

Data publicării:
Iron_Dome_radar
Sursa foto: Wikipedia.com / NatanFlayer

Ungaria va achiziţiona de la Israel unul din cele mai moderne sisteme de radar din lume, a declarat miercuri seara pe postul de ştiri Hir TV ministrul ungar al apărării, Kristof Szalay-Bobrovniczky, transmite MTI.

Livrarea sistemului de radar, care face parte din sistemul antirachetă israelian Domul (sau Cupola) de Fier, precum şi a rachetelor norvegiano-americane aferente va începe în prima parte a lui 2023, a menţionat ministrul.

Acesta a amintit că Ungaria a lansat în 2016-2017 un amplu program de modernizare a apărării, ceea ce, a subliniat el, "s-a dovedit a fi o decizie bună în lumina actualului război ruso-ucrainean", scrie Agerpres.

Ungaria cumpără echipamente militare pentru a-şi întări apărarea antiaeriană, cu scopul "de a asigura că aceasta acoperă întregul teritoriu al ţării", a precizat Kristof Szalay-Bobrovniczky.

Ministrul ungar al apărării a inspectat sistemul Domul de Fier împreună cu preşedinta ungară Katalin Novak în cursul vizitei oficiale efectuate săptămâna trecută în Israel.

Editor : V.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri