Unul dintre liderii sectei care a provocat masacrul de la Shakahola a murit în custodia poliției după ce a ținut greva foamei zece zile

Data publicării:
Numărul morților din masacrul de la Shakahola, oamenii care se înfometau pentru a-l întâlni pe Iisus, a crescut la peste 300
Numărul morților din masacrul de la Shakahola, oamenii care se înfometau pentru a-l întâlni pe Iisus, a ajuns la peste 300. Foto: Profimedia

Unul dintre suspecții din cazul masacrului de la Shakahola, din Kenya, a murit în custodia poliției, după ce a ținut greva foamei zece zile, a anunțat procuratura din țara africană, miercuri, conform CNN.

Joseph Buyuka s-a numărat printre cele 30 de persoane, inclusiv auto-proclamatul pastor Paul Mackenzie, de la Biserica Internațională a Bunei Vestiri, care au fost arestate pentru cercetări în privința masacrului în care au murit 337 de oameni.

„Polițiștii suspectează că acești indivizi au avut un rol semnificativ în moartea oamenilor la Shakahola”, se arată în documentele juridice referitoare la arestul lui Buyuka și a altor patru persoane.

Autoritățile au reușit să dezgroape majoritatea cadavrelor din pădurea din sud-estul Kenyei. Jami Yamina, reprezentant al procuraturii a declarat că Buyuka a murit în urmă cu două zile într-un spital din Malindi, la 116 kilometri de portul Mombasa, acolo unde fusese dus la o închisoare locală.

„Și ceilalți doi suspecți s-au îmbolnăvit, iar polițiștii cred că deteriorarea stărilor lor de sănătate este o consecință a grevei foamei”.

Mackenzie este acuzat că le-a ordonat membrilor sectei să se înfometeze pe ei și pe copiii lor pentru a muri și a ajunge în Rai înainte de sfârșitul lumii.

El s-a predat poliției în aprilie. Ceilalți doi suspecți au fost arestați după ce autoritățile din țara africană au început să dezgroape cadavrele din pădure.

Ministrul de interne din Kenya, Kithure Kindiki, și-a exprimat, de asemenea, îngrijorarea, în mai, că membrii sectei lui Mackenzie refuzau să se hrănească, chiar și după descoperirea macabră din pădurea Shakahola.

Editor : Adrian Dumitru

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri