Veneția interzice confetti din plastic în timpul carnavalului. Amenzile sunt uriașe

Data actualizării: Data publicării:
festivalul de la venetia
Amenzi mari pentru cei care lansează confetti din plastic la festivalul de la Veneția. Foto: Profimedia Images

Primăria Veneţiei a interzis începând de sâmbătă folosirea de confetti din plastic şi a altor produse de acest fel pe perioada desfăşurării faimosului carnaval care are loc în acest oraş din regiunea Veneto. Amenzile ajung până la 500 de euro. Măsura are ca scop evitarea contaminării celebrelor sale canale şi a lagunei, transmite EFE.

Primarul acestui oraş declarat Patrimoniu al Umanităţii, Luigi Brugnaro, a semnat în această dimineaţă (de sâmbătă) interzicerea lansării de "confeti din plastic şi a altor produse similare" cum ar fi serpentinele pe întregul teritoriu al municipalităţii în timpul carnavalului, până la 21 februarie.

Nerespectarea măsurii atrage după sine amenzi cuprinse între 25 şi 500 de euro.

"Împrăştierea acestor produse pe spaţiul public murdăreşte străzile, pieţele, trotuarele şi alte locuri, blocând scurgerile în caz de ploaie, nemaivorbind de contaminarea canalelor şi a mediului înconjurător derivată" din folosirea acestora, se menţionează în ordinul primăriei.

Consilierul pe probleme de mediu, Massimiliano De Martin, a cerut colaborarea celor care participă la carnaval deoarece, deşi măsura se referă la spaţiile publice, ea presupune totodată "un comportament responsabil în spaţiul privat".

Carnavalul de la Veneţia, care atrage anual mii de oameni din întreaga lume, se desfăşoară în acest an în perioada 4-21 februarie.

Editor : D.D.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri