VIDEO. Incendiul din Rusia / Momentul în care viceguvernatorul din Kemerovo își cere iertare în genunchi de la mulțimile furioase

Data actualizării: Data publicării:
genunchi

O filmare de la protestele fără precedent din orașul siberian Kemerovo arată cum unul dintre viceguvernatorii regiunii își cere iertare de la mulțimile furioase care au luat cu asalt străzile, marți dimineață, după incendiul devastator de duminică de la un centru comercial. 

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Gestul lui Serghei Țivilev, viceguvernator de Kemrovo, a venit după ce cu câteva ore în urmă a acuzat-o pe una dintre rudele victimelor, care și-a pierdut cinci dintre membrii familiei în flăcări, că prin protest nu căuta altceva decât o „auto-promovare”.

„Le cer iertare tuturor oamenilor care se află în această situație dificilă”, a spus Țivilev și a îngenuncheat pe treptele clădirii guvernoratului din orașul industrial siberian, scrie The Moscow Times.

Preşedintele rus Vladimir Putin a declarat ziua de miercuri, 28 martie, zi de doliu naţional după tragedia soldată, potrivit celui mai recent bilanţ, cu 64 de morţi, între care 41 de copii,

La Kemerovo, Putin a depus flori într-un loc amenajat în memoria victimelor în apropierea clădirii centrului comercial Zimniaia Vişnia („Vişina de iarnă"), unde locuitorii au adus flori, jucării de pluş şi fotografii ale celor morţi, şi a denunţat o „neglijenţă criminală" ca aflându-se la originea tragediei.

Într-o discuție cu rudele celor morți, Vladimir Chernov, celălalt viceguvernator, a declarat că focul a izbucnit la un loc de joacă din mall și din cauza unei trambuline din cauciuc spumant.

„Versiunea preliminară este că unul dintre copii a avut o brichetă. Focul a pornit de la acea trambulină. Era umplută cu cauciuc spumant, care s-a aprins ca praful de pușcă”, a precizat Vladimir Chernov.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri