VIDEO. Rușii au intrat în Slavutici, orașul construit lângă Cernobîl. Forțele ruse l-ar fi răpit pe primar

Data publicării:
slavutici
Kievul anunţă că ruşii au ocupat oraşul Slavutici. Foto: Captură Twitter/ NEXTA

Armata rusă a preluat controlul asupra oraşului ucrainean Slavutici, construit lângă Cernobîl și în care locuiesc angajaţii centralei nucleare, a anunțat sâmbătă Administraţia Militară a Kievului. Primarul orașului, Iuri Fomicev, ar fi fost răpit de ruși, scrie CNN.

Potrivit oficialului Oleksandr Pavliuk, rușii au tras focuri de armă în aer și au aruncat grenade cu efect paralizant pentru a dispersa un protest al localnicilor.

Totodată, Pavliuk a anunțat că trupele ruse l-au răpit pe Iuri Fomicev, primarul orașului, după ce edilul ar fi făcut apel la cetățeni să vină la protest în centrul orașului.

Videoclipuri distribuite pe rețelele sociale și verificate de CNN arată câteva sute de oameni care protestează, strigând „Slavutici este Ucraina” și „Trăiască Ucraina”.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Orașul Slavutici este plasat strategic în apropiere de râul Nipru, la aproximativ 150 de kilometri nord de Kiev și aproape de granița cu Belarus.

Potrivit oficialilor locali, orașul a fost izolat încă de la începutul invaziei ruse.

Slavutici a fost construit pentru muncitorii centralei nucleare de la Cernobîl, după ce dezastrul din 1986 a lăsat zona nelocuită.

Editor : I.C

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri