Video Fraudă de 3,6 milioane de lei cu achiziții fictive de deșeuri. 100 de percheziții în București și 5 județe

Data actualizării: Data publicării:
politisti cu uniforme de protectie langa o masina de politie
Foto cu caracter ilustrativ: Facebook/Poliția Română

100 de percheziții au avut loc joi dimineața, în București și alte 5 județe, într-un dosar de fraudă de 3,6 milioane de lei. Vizată este o firmă din Olt, care ar fi înregistrat în contabilitate aproximativ 2.000 de tone de deșeuri, cu scopul de la obține bonificații, transmit reprezentanții Poliției Române.

46 dintre cele 100 de percheziții au avut loc numai în Olt. Potrivit anchetatorilor, în cursul anului 2021, administratorul unei firme din Corabia ar fi înregistrat în contabilitate 2.000 de tone de deșeuri de ambalaje, cu scopul de a obține bonificații. Achizițiile s-au dovedit, însă, fictive.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Perchezițiile au avut loc la sediile unor persoane juridice din județele Olt (46), Dolj (33), Teleorman (16), Vâlcea (3), Gorj (1) și București (1), într-un dosar penal pentru evaziune fiscală, înșelăciune, fals în declarații și uz de fals.

"Din cercetări a reieșit că, în cursul anului 2021, administratorul unei societăți comerciale din orașul Corabia, ar fi înregistrat în documentele de evidență contabilă ale societății, achiziții fictive de deșeuri de ambalaje (aproximativ 2.000 de tone), cu scopul obținerii unor sume de bani cu titlul de bonificații de la organizații care implementează răspunderea extinsă a producătorului (O.I.R.E.P.) pentru realizarea obiectivelor de valorificare a deșeurilor de ambalaje, fiind astfel cauzat un prejudiciu în dauna bugetului de stat, de aproximativ 3.600.000 de lei", transmit reprezentanții Poliției Române.

Editor : Izabela Zaharia

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri