Iohannis, de Ziua Veteranilor: "Militarii noștri se bucură de respectul și aprecierea camarazilor din statele aliate"

Data publicării:
Klaus Iohannis
Klaus Iohannis le-a mulţumit militarilor români care au activat de-a lungul anilor în teatrele de operaţii. Foto: Profimedia Images

Preşedintele Klaus Iohannis le-a mulţumit militarilor români care au activat de-a lungul anilor în teatrele de operaţii, afirmând că datorită lor, ţara noastră a câştigat respectul statelor aliate. Mesajul a venit cu ocazia Zilei Veteranilor din Teatrele de Operații, sărbătorită astăzi.

"Prin simțul datoriei și profesionalismul manifestate pe câmpul de luptă, militarii noștri se bucură de respectul și aprecierea camarazilor din statele aliate și partenere. Le suntem recunoscători veteranilor din teatrele de operații pentru devotamentul lor, pentru că au pus pe primul plan apărarea valorilor democratice euro-atlantice și securitatea României", a transmis Klaus Iohannis.

Preşedintele a adus un omagiu şi soldaţilor care au luptat în cel Al Doilea Război Mondial.

"Mulțumim astăzi și veteranilor celui de-Al Doilea Război Mondial, precum și militarilor care, în prezent, execută misiuni internaționale sub egida NATO, Uniunii Europene, ONU și coalițiilor la care țara noastră este parte. Sacrificiul veteranilor de război din teatrele de operații capătă o semnificație mai profundă în această perioadă în care suntem martorii războiului brutal declanșat de Federația Rusă împotriva Ucrainei, care a dus la pierderi de vieți omenești și a pus la grea încercare o întreagă națiune", a transmis Iohannis.

Editor : D.R.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri