La un pas de tragedie. O elevă din Cluj s-a înecat cu un jeleu în timpul orelor de curs. Adolescenta, resuscitată în sala de clasă

Data publicării:
medici spital
Eleva a fost transportată de urgență la spital. Sursa foto: Profimedia Images

O elevă de 14 ani din Cluj a fost la un pas să moară, miercuri dimineața, după ce s-a înecat cu un jeleu la școală. Adolescenta a căzut pe bancă, sub privirile îngrozite ale colegilor ei. Salvatorii ajunși de urgență au resuscitat-o și au transportat-o apoi la spital cu elicopterul SMURD, scrie monitorulcj.ro.

Incidentul a avut loc miercuri, în jurul orei 11:00, la Școala Gimnazială Geaca, din județul Cluj. Eleva mânca un jeleu când s-a înecat, și-a pierdut cunoștința și s-a prăbușit pe bancă. Disperate, cadrele didactice au sunat la 112 și au cerut ajutor.

"În momentul sosirii la fața locului salvatorii au găsit eleva întinsă pe bancă în stare de inconștiență. Acesteia îi erau aplicate manevrele de resuscitare de bază de către medicul de familie din cabinetul medical din sat și asistenta medicală din cadrul Școlii Gimnaziale", a transmis ISU Cluj pentru sursa citată.

Echipajele medicale SMURD și SAJ au resuscitat-o pe adolescentă și i-au eliberat căile aeriene cu ajutorul echipamentelor speciale. La scurt timp, semnalele vitale ale fetei au revenit. Eleva a fost preluată cu un elicopter SMURD și a fost transportată de urgență la UPU din cadrul Spitalului de Copii din Cluj-Napoca.

Editor : Izabela Zaharia

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri