Locuitorii unui oraș ar trebui să își schimbe toate actele pentru că numele unei străzi este greșit de 24 de ani

Data actualizării: Data publicării:
oameni pe strada
Persoanele interesate îşi pot completa stagiul de cotizare pentru dreptul de pensie. Foto: GettyImages

Situație bizară în Târgu Jiu. O stradă care trebuia să poarte numele unui erou al Revoluției din Decembrie 1989 a fost botezată cu numele fratelui acestuia. Pentru că redenumirea străzii ar însemna schimbarea tuturor buletinelor, autoritățile au tot amânat. Și așa au trecut 24 de ani. 

Autoritățile din Târgu Jiu au încurcat numele a doi frați: unul dintre ei, erou al Jandarmeriei, în memoria căruia a fost ridicat un monument într-o localitate din județ. Celălalt este în viață, dar autoritățile i-au încurcat și au folosit numele celui care trăiește pentru a denumi o stradă.

Primarul din Târgu Jiu, Marcel Romanescu știe despre e vorba, dar spune că îndreptarea erorii i-ar costă prea mult pe cei care locuiesc acolo.

Marcel Romanescu: "Gândiți-vă că în 20 de ani au fost emise mii de documente cu denumirea propusă de autoritatea publică locală la acel moment. E adevărat că nici nu putem să rămânem să așteptăm la un moment dat ca acest nume să mai rămână zeci de ani, vom veni cu o modificare, însă tot prin HCL trebuie să dăm și un termen, un termen rezonabil în așa fel încât oamenii să-și poată completă noile documente cu adresa corectă".

Locuitorii din zonă nu știu nimic despre această greșeala. Sunt revoltați că autoritățile se gândesc să-i pună pe ei să plătească pentru schimbarea documentelor.

Care este adresa pe care o aveți trecută pe actul de identitate?
Sublocotenent Gheorghe Bărboi.
Știți că este greșită?
Nu știu.
Stradă trebuia să se numească Dumitru Bărboi, iar autoritățile locale în 1996 au încurcat eroul cu fratele.
Atunci să plătească autoritățile locale.
Buletin, permis, tot ce trebuie să schimbăm, nu?
Tot.
Nu mi se pare logic.

Dan Laurențiu, director la Evidență Populației: "Cu siguranță dacă se va ajunge la preschimbarea acestor documente vom găsi cea mai bună soluție, astfel încât să nu creăm aglomerație la ghișeele instituției noastre".

Cel care a semnalat această eroare este chiar fratele eroului 

Decizia că una dintre străzile din Târgu Jiu să poarte numele eroului jandarm Dumitru Bărboi, căzut la Revoluția din Decembrie 1989 a fost luată în urmă cu 24 de ani.  

Redactare Georgiana Marina

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri