O fată de 16 ani din Arad ar fi fost lovită și amenințată de șoferul unui autobuz, pentru că nu a vrut să cumpere bilete la suprapreț

Data publicării:
sofer de autobuz
Credit foto: Guliver/Getty Images

Incident revoltător în Arad, unde o fată de 16 ani ar fi fost lovită și agresată verbal de un șofer de autobuz. Adolescenta, scrie Special Arad, nu a vrut să plătească 20 de lei pe două bilete care costau, de fapt, 14 lei. Nervos, șoferul ar fi lovit-o cu ușa autobuzului și a amenințat-o. Tânăra a sunat la 112, iar în urma sesizării făcute șoferul de 57 de ani s-a ales cu dosar penal. În paralel, conducerea companiei de transport public a anunțat că bărbatul este anchetat disciplinar. 

Incidentul a avut loc vineri, 18 august 2023, în jurul orei 14:00, în stația Boul Roșu din Arad. Fata voia să meargă cu autobuzul până în Aluniș, localitate situată la nici 20 de kilometri de oraș. Era împreună cu o prietenă.

"Am solicitat cumpărarea unui bilet până la Aluniș și cu suma de 20 de lei mi-a oferit două bilete deja scoase, mie și prietenei mele, dar eu l-am refuzat, solicitând să-mi dea bilet întreg pentru suma de 14 lei. În acel moment șoferul s-a enervat, începând să-mi adreseze amenințări, după care m-a lovit cu ușa, spunând că mă scoate în șuturi din autobuz”, a povestit adolescenta pentru sursa citată.

Tânăra a sunat la 112 și un echipaj de poliție s-a deplasat imediat la locul solicitării.

"În ziua de 18 august, în jurul orei 14:00, polițiștii arădeni au fost sesizați prin 112 despre un incident în zona Boul Roșu, din municipiu. La fața locului s-a deplasat o patrulă din cadrul Biroului de Ordine Publică, care a constatat că este vorba despre o neînțelegere între șoferul unui autobuz și o pasageră. Incidentul ar fi avut loc cu puțin timp înainte de sosirea polițiștilor, neînțelegerea având la bază prețul unui bilet. Șoferul, un bărbat de 57 de ani, din Zăbrani, ar fi fost recalcitrant verbal cu pasagera, pe care ar fi lovit-o cu ușa care delimitează spațiul șoferului de cel al pasagerilor. Bărbatul a fost sancționat contravențional, conform Legii 61/91 R, pentru adresarea de injurii și expresii jignitoare, totodată a fost întocmit dosar penal pentru lovire sau alte violențe, la finalul cercetărilor urmând a fi luate măsurile legale care se impun", au transmis reprezentanții IPJ Arad pentru sursa citată.

Adolescenta spune că nu era prima dată când șoferul îi cerea bani în plus de bilet. Cu doar 2 zile înainte, același angajat al Companiei de Transport Public Arad i-ar fi oferit un bilet "pe care îl avea deja scos, în valoare de 7 lei, în schimbul sumei de 20 de lei", susține fata, care a sesizat incidentul și la conducerea Companiei de Transport Public Arad.

"S-a procesat reclamația. Șoferul urmează să fie chemat la cercetare disciplinară. Nu lăsăm nepedepsite derapajele de genul acesta", a precizat, pentru sursa citată, Claudia Godja, director general CTP Arad.

 

Editor : Izabela Zaharia

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri