O cisternă încărcată cu GPL s-a ciocnit cu un TIR, pe DN7. Cisterna ar aparține firmei implicată în explozia de la Crevedia

Data actualizării: Data publicării:
accident
Oameni evacuați în Vâlcea după ce o cisternă încărcată cu GPL s-a ciocnit cu un TIR. Traficul este blocat pe DN 7. Foto: ISU Vâlcea

O cisternă încărcată cu GPL şi un autotren plin cu medicamente s-au ciocnit, sâmbătă, pe DN 7, în judeţul Vâlcea. Autorităţile au evacuat zona şi au stabilit un perimetru de siguranţă.

ACTUALIZARE 15.35 Accidentul de pe DN 7, unde o cisternă încărcată cu GPL s-a ciocnit cu un TIR, ar fi fost provocat de şoferul cisternei care ar fi păstrus pe contrasens. Cisterna ar aparţine firmei Flagas care deţinea instalaţia GPL care a explodat la Crevedia, scrie news.ro.

Poliţiştii au stabilit, în urma primelor cercetări la locul accidentului de pe DN 7, unde o cisternă încărcată cu GPL s-a ciocnit cu un TIR , că accidentul ar fi fost provocat de către şoferul cisternei.

Acesta ar fi pătruns pe contrasens şi a lovit TIR-ul.

În urma impactului, şoferul TIR-luin încărcat cu medicamente a fost rănit.

Potrivit www.gazetavalceana.ro, cisterna ar aparţine firmei Flagas, a lui Ionuţ Daniel Doldurea şi Cosmin Ionuţ Stîngă, cea care deţinea staţia GPL care a explodat la Crevedia, peste 50 de persoane fiind rănite.

ȘTIRE INIȚIALĂ: ”Poliţiştii rutieri intervin la accident rutier pe DN 7. Din verificările preliminare efectuate s-a stabilit că, ar fi avut loc o coliziune între o cisternă încărcată cu GPL şi un autotren, în localitatea Racoviţa, km 221”, a transmis, sâmbătă, IPJ Vâlcea.

Sursa citată de news.ro a precizat că traficul este blocat total.

ISU Vâlcea a menţionat că echipajele de la Staţia Brezoi au sosit la fata locului, au stabilit un perimetru de siguranţă si au evacuat persoanele din zona.

”În urma recunoaşterii şi a măsuratorilor efectuate cu dozimetrul din doatare, nu sunt scurgeri de GPL sau depăşiri ale valorilor normale. Pe carosbil sunt scurgeri de motorină”, anunţă ISU Vâlcea.

Centrul Infotrafic a menţionat că TIR-ul implicat în accident este încărcat cu medicamente, iar şoferul acestuia acuză dureri, urmând să fie evaluat medical.

Editor : A.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri