Reacția MApN după ultimul atac cu drone rusești asupra porturilor ucrainene Izmail și Reni: Aplicăm „măsuri de vigilență întărită”

Data actualizării: Data publicării:
WhatsApp Image 2023-09-06 at 15.52.29 (1)
Ministrul Tîlvăr a spus că impactul dronelor pe teritoriul României a fost „de natură accidentală”. Foto: MApN

Ministerul Apărării Naționale a condamnat „cu fermitate” noua serie de atacuri cu drone kamikaze, executate noaptea trecută, de armata rusă asupra porturilor ucrainene Izmail și Reni. MApN a precizat că a „monitorizat în timp real” situația din spațiul aerian din apropierea României.

„Ministerul Apărării Naționale condamnă cu fermitate noua serie de atacuri executate, în cursul nopții trecute, de Federația Rusă împotriva unor obiective și elemente de infrastructură civilă din porturile ucrainene de la Dunăre. Aceste atacuri sunt nejustificate și în gravă contradicție cu regulile dreptului internațional umanitar”, se arată într-un comunicat al ministerului.

Astfel, ministerul Apărării Naționale susține că „a monitorizat în timp real, prin structurile responsabile, situația din spațiul aerian din proximitatea României, pe timpul atacurilor rusești”.

„Din informațiile obținute prin sistemele electronice de supraveghere și prin celelalte mijloace de monitorizare nu au rezultat amenințări militare directe la adresa teritoriului național sau a apelor teritoriale ale României, generate de mijloacele de atac utilizate de forțele Federației Ruse”, precizează MApN.

Ministerul român al Apărării a mai arătat că au fost desemnate echipe de cercetare în teren, inclusiv pe Dunăre, pentru verificări suplimentare.

„Ministerul Apărării Naționale continuă să aplice măsuri de vigilență întărită în spațiul național terestru, maritim și aerian și de consolidare a posturii de apărare și descurajare pe flancul estic, conform planurilor naționale și aliate”.

Editor : M.L.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri