Restricții de trafic în centrul Bucureștiului, cu ocazia desfășurării Târgului de Crăciun din Piața Constituției

Data publicării:
doi agenti de la rutiera langa o masina a politiei în bucurești
Traficul rutier va fi restricţionat în mai multe zone din Capitală.Foto: Shutterstock

Brigada Rutieră a Capitalei a anunţat, marţi, că traficul rutier va fi restricţionat în anumite zile şi pe mai multe artere din zona Pieţei Constituţiei, unde se va desfăşura Târgul de Crăciun Bucureşti.

Potrivit unui comunicat al Brigăzii Rutiere, în perioada 30 noiembrie - 26 decembrie, zilnic între orele 10.00-23.00, se va desfăşura evenimentul "Târgul de Crăciun Bucureşti - Bucharest Christmas Market", în Piaţa Constituţiei.

Pentru buna desfăşurare a evenimentului, în zilele de 30 noiembrie şi 1, 2 şi 3 decembrie, între orele 16,00-2,00, se va restricţiona traficul rutier pe Bd. Libertăţii, segmentul cuprins între Calea 13 Septembrie şi Bd. Naţiunile Unite, precum şi pe Bd. Unirii, ambele sensuri, între Bd. I.C. Brătianu şi Bd. Libertăţii (inclusiv cele două bretele adiacente).

În zilele de 1 şi 2 decembrie, se va restricţiona prima bandă de circulaţie de pe Bd. Libertăţii, pe segmentul cuprins între Bd. Naţiunile Unite şi Calea 13 septembrie, începând cu ora 6,00, până la data de 3 decembrie, ora 23,00.

De asemenea, în zilele de 8-10 decembrie, 15-17 decembrie, 22-26 decembrie, între orele 16,00-2,00, traficul rutier se va restricţiona pe Bd. Unirii, perimetrul cuprins între Bd. I. C. Brătianu şi Piaţa Constituţiei (inclusiv cele două bretele adiacente), cu permiterea traversului în Piaţa Unirii pe Splaiul Independenţei.

În cazul în care va fi un aflux mare de spectatori, se va restricţiona gradual traficul rutier şi pe Bd. Libertăţii, segmentul cuprins între Calea 13 Septembrie şi Bd. Naţiunile Unite, fără a obtura intrările principale în Palatul Parlamentului.

Totodată, în perioada 30 noiembrie-27 decembrie, se va restricţiona traficul rutier pe banda III de circulaţie a bretelelor adiacente parcării din Piaţa Constituţiei.

Pentru traversarea în condiţii de siguranţă a participanţilor, se vor amplasa temporar 3 treceri pentru pietoni temporare în zona Pieţei Constituţiei, în perioada 30 noiembrie-26 decembrie 2023, astfel: două treceri pe breteaua care accede către aceasta dinspre Calea 13 Septembrie în zona Ministerului Mediului, iar cealaltă pe breteaua dinspre Bd. Unirii, latura aferentă Ministerului de Finanţe, menţionează sursa citată.

Brigada Rutieră recomandă ca rute ocolitoare:

- Calea 13 Septembrie - Bd. Libertăţii - Bd. Regina Maria;

- Calea 13 Septembrie - Bd. Libertăţii - Bd. Naţiunile Unite - Spl. Independenţei;

- Calea Călăraşilor - Spl. Independenţei - Bd. Naţiunile Unite - Str. Izvor;

- Bd. Unirii - Spl. Independenţei - Bd. Naţiunile Unite - Bd. Libertăţii - Calea 13 Septembrie.

Pietonilor li se recomandă să circule doar pe trotuare, traversarea străzii să o realizeze doar prin locurile special amenajate şi la culoarea verde a semaforului electric, după ce s-au asigurat temeinic, iar conducătorii de vehicule le-au înţeles intenţia de a traversa.

Editor : I.C

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri