Audi A6 Ultra, în Cartea Recordurilor

Data publicării:
audi a6 la volan

A6 TDI Ultra este modelul care a traversat mai multe țări europene cu un singur plin. Mașina nu are modificări speciale, dar s-a acordat atenție presiunii din pneuri și alegerii combustibilului folosit. Motorina pentru care s-a optat a fost una cu cifră octanică mare care asigură o funcționare eficientă a motorului.

La volan, în timpul aventurii denumite Record Road Trip, s-au aflat jurnalistul auto Andrew Frankel şi pilotul de curse Rebecca Jackson. Aceștia au avut la dispoziție doar 73 de litri de combustibil, adică exact capacitatea rezervorului mașinii. La prețurile din România, ar însemna că expediția a costat aproximativ 430 de lei.

Audi A6 TDI Ultra are sub capotă un propulsor turbo-diesel cu patru cilindri care dezvoltă 190 de cai-putere. Capacitatea motorului este de doi litri, iar cantitatea de dioxid de carbon emisă este de 67 de grame la un kilometru parcurs. Unul dintre motivele pentru care organizatorii testului au optat pentru acest model A6 este consumul redus - de doar 4,2 litri la suta de kilometri parcurși.

Cei doi au parcurs 1.865 de kilometri, depășind chiar bariera celor 1.600 de kilometri stabilită la plecare. Viteza medie a fost de 78,85 de kilometri pe oră. Printre țările traversate s-au numărat Belgia, Luxemburg, Franţa, Elveţia, Lichtenstein, Germania, Austria, Italia, aventura luând sfârșit în Ungaria.

Mai multe informații din industria auto puteți afla în fiecare sâmbătă, de la 10:30, în emisiunea „La Volan”, prezentată de Ana Cristina Călin.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri