Dacia a vândut în 7 luni 8.297 de maşini în Marea Britanie, mărindu-şi cotă de piaţă la 0,63%

Data publicării:
Dacia-Duster

Înmatriculările Dacia în Marea Britanie au fost în iulie de 1.303 autoturisme, conferind mărcii o cotă de piaţă de 0,8%.

În luna iunie, Dacia a avut o cotă de 0,85% pe această piaţă, în urma înmatriculării a 1.829 de maşini.

Dacia a lansat oficial vânzările în Marea Britanie în luna ianuarie, dar britanicii au putut face precomenzi pentru Duster încă de la sfârşitul lunii iunie a anului trecut. Duster este disponibil în trei variante de echipare - Access, Ambiance şi Laureate - cu posibilitatea de a alege între motorizări de 1,6 litri pe benzină şi de 1,5 litri pe motorină. Doar varianta entry-level Access va dispune de motor pe benzină.

De asemenea, din ianuarie este disponibil şi modelul Sandero, cu un preţ de pornire de numai 5.995 de lire sterline.

Pe ansamblul pieţei britanice, înmatriculările au crescut în primele şapte luni cu 10,3%, la 1,33 milioane de autoturisme. Cele mai bine vândute autoturisme au fost în iulie Fiesta, Focus, Astra şi Golf.

Vânzările au crescut şi în Germania şi Franţa

Vânzările Dacia în Germania au urcat în primele şapte luni cu 6,3%, la 27.601 autoturisme, pe o piaţă în scădere cu 6,7%, la 1,76 milioane de unităţi.

În Franţa, înmatriculările de autoturisme Dacia noi au crescut în primele şapte luni ale anului cu 8,6% raportat la perioada similară a anului trecut, la 54.610. Cota de piaţă a mărcii a avansat la 5,05%, de la 4,2% anul trecut. Piaţa franceză a scăzut la şapte luni cu 9,7%, la 1,08 milioane de unităţi.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri