Echipa „La Volan” a testat a doua generație Opel Insignia

Data actualizării: Data publicării:
New Opel Insignia Grand Sport

După ce a făcut cunoștință cu Kapitan și Diplomat, bunicii noului Insignia, echipa „La Volan” a testat noua navă amiral a celor de la Opel.

O primă privire asupra următoarei generații a modelului vârf de lance al mărcii Opel este suficientă pentru a vă da seama de ce autovehiculul se ridică la înălțimea numelui său. După succesul înregistrat de prima generație a modelului Insignia, Mașina Anului 2009, care a înregistrat deja vânzări de 900.000 de unități, noul Insignia Grand Sport se bazează pe o arhitectură complet nouă.

Ampatamentul a fost mărit cu 92 mm, asigurând un spațiu mult mai mare în interior, în special pentru pasagerii din spate. În plus, aceasta le-a permis designerilor să-i confere noului Insignia Grand Sport proporții atletice impresionante și o apariție demnă de un model vârf de lance: cu un aspect mai lung și mai coborât, autovehiculul are silueta subțire, suplă a unui coupé și postura îndrăzneață a autovehiculelor din clasele superioare. La acestea se adaugă cele mai bune caracteristici aerodinamice din clasa sa și un coeficient aerodinamic de numai 0,26.

La interior, noul Insignia Grand Sport îl va răsfăța pe șofer și cu o planșă de bord elegantă și cu o poziție de ședere cu 3 cm mai coborâtă, pentru o experiență de conducere mai directă și mai pasionantă.

Designul optimizat și utilizarea unor materiale ușoare au permis reducerea greutății cu până la 175 kg, sporind astfel precizia și agilitatea în timpul conducerii. Noile dotări de înaltă tehnologie, cum ar fi sistemul de tracțiune integrală cu vectorizarea cuplului – cel mai sofisticat sistem din acest segment - sau noua transmisie automată cu opt trepte de viteză le permit șoferilor să-și exploateze la maximum calitățile.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri