Tesla se declară victima unui „deep fake”

Data actualizării: Data publicării:
sofer-adormit-la-volan-masina-tesla-pilot-automat
FOTO: Captură Twitter

Constructorul auto Tesla se declară ținta unei manipulări grosolane. O înregistrare - despre care compania susține că ar putea fi măsluită - îl arată pe șoferul unei mașini Tesla cum doarme la volan.

maginile de mai sus au reaprins discuția despre siguranța în trafic a mașinilor Tesla. Un șofer circula cu peste 90 de kilometri pe oră pe o autostradă din statul american Massachusetts dormind profund. Toată povestea ar fi trecut neobservată, dacă n-ar fi fost filmată.

„Am privit într-o parte și mi s-a părut că văd pe cineva dormind la volan. Mi-am spus că nu se poate așa ceva. Așa că m-am uitat din nou. Fără urmă de îndoială, omul dormea profund, capul îi atârna între umeri”, a declarat Dakota Randall, martor.

„Am stat alături de el în jur de 45 de secunde, un minut. Apoi am accelerat și l-am depășit”, a povestit martorul.

Înregistrarea a devenit virală.

Dar reprezentanții Tesla spun că este exclus ca șoferul să fi ațipit mai mult de câteva secunde pentru că sistemele de siguranță ar fi intrat imediat în acțiune.

Tesla se teme că ar putea fi vorba despre o farsă elaborată, pentru că mașina, deși este dotată cu autopilot, funcționează doar dacă șoferul are mâinile pe volan. Orice sincopă este semnalată printr-un sunet strident, iar dacă șoferul nu reacționează, automobilul frânează până se oprește.

Nimeni nu știe cum s-a încheiat călătoria, iar poliția nu a reușit deocamdată să-l identifice pe șofer.

Editare web: Luana Păvălucă

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri