UTILITAR. Cum recuperezi plăcuțele de înmatriculare

Data publicării:
masini lux-2

La Serviciul de Permise trebuie să completaţi o cerere în care specificaţi dacă plăcuţele au fost pierdute sau furate, sau dovada din care să rezulte că acestea sunt deteriorate.

Adăugaţi şi documentul de identitate, certificatul de înmatriculare, cartea de identitate a vehiculului şi chitanţa, după ce achitaţi contravalearea noilor plăcute la ghişeu. În dosar trebuie să depuneţi toate aceste documente, atât în original, cât şi copii.

În cazul persoanelor juridice, este nevoie şi de o procură specială autentificată sau delegaţie precum şi de documente care să ateste dobândirea personalităţii juridice, denumirea şi sediul.

Acte necesare

- cerere

- documentele de identitate

- certificatul de înmatriculare

- cartea de identitate a vehiculului

- chitanţă pentru plata plăcuţelor

- pentru persoanele juridice - procura/delegaţie

Contravaloarea plăcilor de înmatriculare diferă în funcţie de tipul acesteia şi se achită direct la ghişee. Astfel, pentru un automobil, veţi plăti 20 de lei, pentru alte tipuri de maşini este mai scumpă - 23 de lei, iar pentru motociclete 17 lei.

Placă tip A - 20 lei/buc. (autoturisme)

Placă tip B - 23 lei/buc. (alte categorii)

Placă tip C - 17 lei lei/buc. (motociclete)

Noile plăcute se eliberează în două ore. Când le ridicaţi, trebuie să prezentaţi documentul de identitate, dacă sunteţi persoană fizică sau o delegaţie, în cazul unei persoane juridice.

De asemenea trebuie să aveţi şi chitanţă de plată, iar dacă este cazul, plăcile deteriorate. Foarte important! Nu circulaţi fără una sau ambele plăcuţe de înmatriculare pentru că puteţi fi amendaţi de poliţişti cu 720 de lei.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri