Galerie foto. Telescopul Hubble a împlinit 32 de ani. Cele mai spectaculoase imagini transmise din spațiu

Data publicării:
Imagini transmise de telescopul Hubble din spațiu
Imagini transmise de telescopul Hubble din spațiu. Foto: Profimedia

Telescopul Hubble, o sursă nesecată de descoperiri spațiale, a împlinit 32 de ani. De-a lungul timpului a trimis sute de mii de imagini spectaculoase din spațiu.

Imagini transmise de telescopul Hubble din spațiu. Foto: Profimedia
Imagini transmise de telescopul Hubble din spațiu. Foto: Profimedia

Hubble este o emblemă care ne oferă de trei decenii o perspectivă incredibilă asupra cosmosului, a declarat administratorul agenţiei spaţiale americane NASA, Bill Nelson.

Lansat la bordul navetei spaţiale „Discovery” în 1990, Hubble a colectat peste 1,5 milioane de observaţii despre Univers. Acestea au fost utilizate la publicarea a aproximativ 18.000 de lucrări ştiinţifice.

De asemenea, telescopul Hubble a contribuit la realizarea unor descoperiri deosebit de importante în astronomie, inclusiv a faptului că expansiunea observată Universului se accelerează. La rândul său, această constatare a condus la concluzia că cea mai mare parte a cosmosului este alcătuită din energie întunecată, a cărei prezenţă a fost descoperită în 1998.

Deşi Hubble a fost construit la sfârşitul anilor '80, NASA a subliniat că instrumentele cu care telescopul este dotat sunt încă într-o stare bună de funcţionare.

Editor : Monica Bonea

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri